6 modalități de a rămâne motivat la locul de muncă

Storylines 0 Comentarii

motivat la locul de munca


Este greu să mergi zi de zi la serviciu cu același entuziasm pe care l-ai avut când ai început să lucrezi. Cu fiecare zi ce trece, este ușor să pierzi din vedere motivele pentru care ai început cariera ta și ceea ce te-a atras în primul rând la ea. Înainte să-ți dai seama, începi să numeri orele, zilele, săptămânile și lunile. Dar această lipsă de motivație, deseori, nu pornește de la munca pe care o prestăm, ci de la felul cum o abordăm. Aceasta trebuie abordată cu pozitivitate, eficiență și determinare pentru a obține succes.

1. Stabilește obiective
Există momente când oamenii intră în rutină, nu se simt motivați și sarcinile par repetitive. Dar stabilirea de obiective pentru tine este importantă pentru a atinge ceea ce vrei să realizezi în cariera ta. Stabilește obiective privind creșterea la locul de muncă, fie că este vorba despre o promovare, de un bonus, de o creștere salarială sau, în general, de creșterea eficienței muncii depuse. Prin stabilirea de obiective, în fiecare zi vei lucra spre ceva care te va menține pe calea succesului.

2. Petrece timp cu colegii
Când începi pentru prima oară la un nou loc de muncă, începi să îți cunoști puțin colegii. Dar indiferent dacă ai lucrat într-un loc luni sau chiar ani, încearcă să petreci mai mult timp cu colegii tăi. Aceste relații te mențin energizat, te fac să simți că ai o casă departe de casă la locul de muncă, deoarece puteți socializa și vorbi despre lucruri care nu implică doar munca desfășurată timp de 8-9 ore pe zi. Acest lucru este valabil mai ales atunci când îți pui întrebări cu privire la traiectoria carierei; poți obține de la colegi o altă perspectivă asupra locului de muncă și asupra muncii pe care o faci, ceea ce te poate ajuta să-ți dai seama dacă ești pe calea cea bună sau dacă e timpul să faci o schimbare de carieră.

3. Ia o pauză de 10 minute în fiecare oră
Dacă poate fi luată, această pauză de relaxare a minții poate fi benefică pe termen lung. Zilele pot deveni monotone, ceea ce duce la epuizare și la pierderea motivației pentru munca desfășurată. În timpul acestei pauze, gândește-te la obiectivele tale și găsește-ți motivația pentru a le îndeplini.

4. Găsește mici momente de inspirație
Ar putea fi acea ceașcă energizantă de cafea de dimineață care te face să vii la serviciu sau acel coleg cu care îți place să vorbești pe parcursul zilei. Chiar și sărbătorirea unor victorii mici îți poate reafirma că ești bun în ceea ce faci și te poate menține motivat.

5. Amintește-ți că ești singurul responsabil
Ești responsabil de viitorul tău, de succesul tău, de crearea și realizarea obiectivelor. Totul depinde de tine! Când ne fixăm obiective, apare îndoiala de sine și ne temem că nu putem atinge ceea ce ne-am propus. Simțim că nu avem nicio putere. Dar, de multe ori, acest lucru este complet opus realității. Suntem responsabili de viitorul nostru și de deciziile pe care le luăm.

6. Angajează-te în conversații pozitive cu tine însuți
În fiecare zi, spune-ți cât de entuziasmat ești să te afli la serviciu, cum îți place ceea ce faci și că totul va fi bine. Cu cât reafirmi mai mult aceste gânduri pozitive, cu atât mai multe se vor întâmpla. Unele afirmații pozitive pe care le poți repeta zilnic sunt: „sunt capabil”, „știu cine sunt și sunt suficient”, „sunt încrezător”, „întotdeauna observ înainte să reacționez”, „îmi plac provocările și ceea ce pot învăța din depășirea lor”. În plus față de aceste mantre, gândește pozitiv când întâlnești provocări și rămâi pozitiv chiar și atunci când nu atingi succesul. Pozitivitatea te va ajuta să rămâi motivat în fața tuturor provocărilor și te va face să vii cu entuziasm la serviciu, în fiecare zi.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: