12 lucruri de care este timpul să scapi

Storylines 0 Comentarii

ziareCu toții avem tendința să păstrăm lucruri de care ori nu mai avem nevoie, ori nu ne putem despărții din motive sentimentale, ori sunt atât de vechi încât nu mai pot fi folosite.

Aceste lucruri nu numai că ocupă spatiu prețios de depozitare, dar unele pot fi de un real folos dacă sunt donate celor care chiar au nevoie.

Iată care sunt câteva dintre aceste lucruri:


1. Hainele pe care nu le mai porți
Dacă sunt cu două mărimi mai mari sau mai mici, cel mai probabil nu o să mai fie la modă atunci când o să ți se potrivească. Dacă nu le-am mai purtat de 1-2 ani, este timpul să le donezi.

2. Hainele copilului de când era mic
Într-adevăr, este greu să te desparți de botoșeii aceia drăguți, dar, dacă hainele sunt în stare bună, pot ajuta o familie care chiar are nevoie.

3. Elastice de păr vechi
Părul tău merită ceva mai bun decât ceva care a fost pe podea pentru cine știe cât timp.

4. Produse de machiaj expirate
Știm că poate nu vrei să arunci acel rimel deoarece a fost destul de scump, dar folosirea produselor vechi de machiaj poate duce la probleme serioase pentru pielea ta. Verifică în mod constant temenul de valabilitate al acestor produse.

5. Medicamentele expirate
Majoritata dintre noi avem în casă o cutie sau un sertar cu tot felul de medicamente pentru diverse afecțiuni pe care, uneori, nici nu apucăm să le folosim. Nu uita să verifici data de expirare a acestora și să le arunci pe cele care nu mai sunt valabile, deoarece pot deveni periculoase pentru sănătatea ta.

6. Cearșafuri și prosoape vechi
Cearșafurile au fost spălate de atâtea ori încât sunt practic translucide, iar prosoapele nu mai absorb? Poți să le tai și să le foloșești drept cârpe sau poți să le donezi unor adăposturi pentru animale, unde pot fi folosite pentru culcușuri.

7. Resturi de mâncare neidentificabile
Dacă nu poți identifica dintre-o privire ce este în folia de aluminiu din frigider sau în punga din congelator, aruncă!

8. Pungile de plastic
Cine nu are în casă faimoasa „pungă cu pungi”? Mereu uităm să avem la noi măcar o pungă în caz că ne oprim la magazin și, uite așa, ajungem să avem mai multe pungi decât vom avea nevoie vreodată.

9. Consumabile de birou
Chiar dacă lucrezi de acasă, nu vei avea nevoie niciodată de 20 de teancuri de post-it-uri sau de 10 pixuri cu pasta uscată. Tot ce nu mai e bun, aruncă. Tot ce este în plus, donează.

10. Maculatura
Pentru ce mai păstrezi teancurile de reviste și ziare pe care nu o să le mai recitești, agendele vechi, garanțiile care nu mai sunt valabile, bonurile și facturile vechi? Du-le la reciclat.

11. Bateriile folosite
Este destul de enervant când ai nevoie de baterii noi pentru telecomandă, dar niciuna dintre bateriile rătăcite prin casă nu funcționează.

12. Telefoane mobile vechi
Ți-ai cumpărat un telefon nou, iar pe cel vechi l-ai bagat în sertar, alături de celelalte telefoane pe care le-ai deținut de-a lungul timpului și care, probabil, nu mai funcționează. Un telefon de rezervă este binevenit, dar ce faci cu 10? Scapă de ele.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: