10 destinații superbe folosite în Game of Thrones

Storylines 0 Comentarii

pestera grjotagja
Peștera Grjótagjá - Sursă imagine: Ron Kroetz - Underground Reflections of Light, licență CC BY-ND 2.0


Te-ai întrebat vreodată unde a fost filmat serialul tău favorit? Și te-ai gândit vreodată să urci într-un avion pentru a vedea acele locuri în viața reală? Nu multe seriale te-ar face să îți pese atât de mult, dar Game of Thrones nu este un serial obișnuit. În timp ce fanii devotați din întreaga lume sunt curioși în privința locurilor unde se află Winterfell sau Dorne, serialul convinge tot mai mulți oameni să viziteze zonele cu peisaje care îți taie răsuflarea și orașele medievale folosite ca locații de filmare.

Unde este filmat Game of Thrones? Ar putea fi mai ușor să-ți spunem unde nu este filmat. Unele platouri de filmare se găsesc la Paint Hall Studios din Belfast, dar majoritatea serialului este filmat în diferite locații, în special Irlanda de Nord și Islanda pentru scenele din Nord, și Croația și Spania pentru scenele din Sud.

Citește mai departe pentru a descoperi unele dintre cele mai frumoase destinații prezentate în Game of Thrones.1. Dubrovnik, Croația
dubrovnik
Sursă imagine: Ivan Ivankovic - Dubrovnik, licență CC BY 2.0

Locația principală de filmare pentru King's Landing este Dubrovnik. Acest oraș croat este situat la Marea Adriatică, iar stâncile sale dramatice îl transformă într-un loc perfect pentru capitala Westeros-ului și a Celor Șapte Regate. Fanii Game of Thrones ar putea recunoaște Poarta Pile și Poarta Ploče din Dubrovnik, strada Saint Dominika, zidurile orașului, fortăreața Bokar și turnul Minčeta (locația pentru House of Undying și grădinile din King's Landing).


2. Cetatea Klis, Croația
cetatea klis
Cetatea Klis - Sursă imagine: Arnie Papp, licență CC BY 2.0

Dubrovnik nu este singurul loc din Croația unde s-a filmat Game of Thrones. Cetatea Klis, lângă orașul Split din Dalmația Centrală, a jucat rolul orașului Meereen. Echipa de filmare a folosit și Palatul lui Dioclețian din Split, care a devenit orașul Meereen în sezonul 4 și a fost locul tronului lui Daenerys.

Alte locații din Croația: Fortul Lovrijenac (Red Keep), Sibenik (Braavos), Insula Lokrum (Qarth).


3. Mdina, Malta
poarta mdina
Poarta Mdina - Sursă imagine: Larry Koester - Mdina Gate, licență CC BY 2.0

În afară de Dubrovnik, pentru King's Landing s-a folosit și orașul Mdina din Malta. De exemplu, Poarta Mdina a ținut locul porții din King's Landing. La acestă poartă, Catelyn și Ned Stark și-au luat la revedere după moartea regelui Robert. Ned Stark și Jaime Lannister au luptat în Piața Mesquita din Mdina. Mdina are o istorie bogată, fiind prima capitală a Maltei.


4. Fereastra de Azur și Valea Mtahleb, Malta
fereastra de azur
Fereastra de Azur - Sursă imagine: Berlt Watkin - Azure Window, licență CC BY 2.0

La Fereastra de Azur a avut loc nunta dintre Daenerys și Khal Drogo, dar, datorită eroziunii, aceasta s-a prăbușit complet în timpul unei furtuni la începutul anului 2017. O altă locație semnificativă este Valea Mtahleb, unde au fost filmate funeraliile lui Khal Drogo și unde Daenerys a devenit Mama Dragonilor.

Alte locații din Malta: Fortul Manoel (Great Sept of Baelor, the Scaffold of King’s Landing).


5. Essaouira, Maroc

O altă locație de filmare de știut dacă ești fan al lui Daenerys? Essaouira. Echipa de producție a transformat acest oraș marocan în Astapor, unde Daenerys i-a eliberat pe Unsullied.
ait benhaddou
Sursă imagine: Maureen - Aït Benhaddou, licență CC BY 2.0

Alte locații din Maroc: Ouarzazate (Pentos), Aït Benhaddou (Yunkai).


6. Ghețarul Vatnajökull, Islanda
ghetarul vatnajokull
Sursă imagine: Ron Kroetz - Vatnajökull, licență CC BY-ND 2.0

Pentru mulți fani, Islanda pare a fi locul ideal pentru scenele din serial care au loc la nord de Zid. Din fericire, echipa de producție a fost de acord. În sezonul 2, Game of Thrones a filmat scenele care au avut loc la nord de Zid pe Laguna Glaciară Jokulsarlon - în special pe ghețarul Vatnajökull.

Alte locații din Islanda: Parcul Național Skaftafell – Peștera Grjótagjá (unde s-a filmat întâlnirea romantică dintre Jon Snow și Ygritte).


7. Palatul Alcázar din Sevilla, Spania
palatul alcazar sevilla
Palatul Alcázar din Sevilla - Sursă imagine: Wikimedia Commons

Echipa de filmare a folosit Palatul Alcázar din Sevilla pentru scene care au loc în Dorne. Palatul este, de fapt, încă folosit de familia regală a Spaniei, care locuiește la nivelurile superioare, dar acest lucru face mult mai interesant faptul că Alcázar a devenit locația pentru Water Palaces of Dorne, casa familiei Martell. Grădinile imobilului au jucat partea Grădinilor de Apă din Dorne în sezonul patru și cinci. Scările din Alcázar sunt atât de înguste, încât echipa de producție a trebuit să folosească macarale pentru a-și ridica echipamentul până la balcoanele palatului.

Alte locații din Spania: Plaza de Toros din Osuna (Danzak’s Pit).


8. Castelul Doune, Scoția
castelul doune
Castelul Doune - Sursă imagine: Wikimedia Commons

Game of Thrones a filmat în multe castele și palate istorice europene uluitoare, printre care și Castelul Doune din Scoția. Fanii Game of Thrones s-ar putea să recunoască acest castel din secolul al XIII-lea din primul sezon al serialului. Aici s-a filmat scena când Bran s-a cățărat pe turnurile din Winterfell, fiind apoi împins de la o fereastră când i-a prins pe Cersei și Jaime Lannister în actul incestului regal. După primul sezon, echipa de producție a trecut la alte locații pentru Winterfell, cum ar fi Castelul Ward din Irlanda de Nord.


9. Castelul Ward, Irlanda de Nord
castelul ward
Sursă imagine: Amanda Slater - Castle Ward, licență CC BY-SA 2.0

Castelul Ward din secolul al XVIII-lea, situat în apropierea satului Strangford, Down, a jucat rolul castelului Winterfell începând cu sezonul doi. Castelul Ward a servit, de asemenea, ca fundal pentru Wood Whispering și a fost locația de filmare pentru scenele care includ tabăra lui Robb Stark, bătălia Baelor și confruntarea lui Brien cu bărbații Stark.


10. Dark Hedges, Irlanda de Nord
dark hedges
Sursă imagine: Lindy Buckley - Dark Hedges, licență CC BY 2.0

Această locație servește drept cadru pentru Kingsroad (unde Arya s-a deghizat ca un băiat pentru a evita capturarea). Zona înconjurătoare a fost folosită pentru a filma diverse locuri, cum ar fi Winterfell, Castle Black și tabăra de război a familiei Stark.

Alte locații din Irlanda de Nord: Cariera Magheramorne (Hardhome, Castle Black, Battle of Blackwater), Munții Mourne (Vaes Dothrak), Portul Ballintoy (Port of Pyke), Golful Murlough (Iron Islands, The Crownlands, Slaver’s Bay), Templul Mussenden și plaja Downhill (Dragonstone Castle, Blackwater Bay, Burning of the Seven).


Autor: Theodora Rădulescu

0 comments: