Rețetă de noodles cu piept de pui și legume

Storylines 0 Comentarii

reteta de noodles cu piept de pui si legume

Una dintre cele mai delicioase rețete din bucătăria asiatică este noodles cu pui și legume. Este foarte ușor de făcut și extrem de sățioasă. Nu este nevoie decât de câteva ingrediente cheie, care odată cumpărate le vei putea folosi pentru majoritatea mâncărurilor asiatice.

Ingrediente:
un piept de pui
un pachet de noodles
un pachet de mix de legume asiatice (chinezești)
o cană cu apă
2 linguri de sos de soia
1 lingură de zahăr brun
1 lingură de sos picant sau pastă de tomate
1/2 linguriță de Chilli
1 linguriță de ghimbir
1 linguriță de praf de usturoi

Mai întâi se spală bine pieptul de pui și se taie bucățele mici. Peste acestea se adaugă o lingură de sos de soia și se lasă la marinat aproximativ 20-30 minute. Apoi se trage la wok sau la tigaie ceramică puiul în foarte puțin ulei și se așteaptă până ce se rumenește bine. 

Între timp, separat se pune la fiert în apă pachetul de noodles. Acesta este gata în aproximativ 5-10 minute. Se strecoară și se așteaptă până ce puiul și legumele sunt gata.

Când puiul s-a făcut se adaugă mixul de legume chinezești și se sotează în jur de 5-10 minute. Apoi se adaugă o cană cu apă sau suficient cât să acopere amestecul și restul ingredientelor: o lingură de sos de soia, o lingură de zahăr brun, lingura de sos picant sau pastă de tomate, chilli, ghimbirul și praful de usturoi. Se lasă preparatul pe foc până ce apa începe să scadă. Atunci când a scăzut suficient se adaugă și tăiețeii (noodles) și se amestecă bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Se mai lasă pe foc în jur de 10 minute.

Când totul este gata se pune în farfurii și se poate mânca direct. Poftă bună!

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay


0 comments: