John Herrera colaborează cu Epson pentru London Fashion Week

Storylines 0 Comentarii
Pe 20 februarie 2017 designerul de modă John Herrera (www.johnherreracouture.com) a încheiat un acord cu Epson pentru a produce o colecție de 30 de piese vestimentare imprimate digital cu ajutorul imprimantelor pentru textile cu sublimare de la Epson. Colecția pentru bărbați și femei este inspirată de Aguila, o specie protejată de vultur filipinez. Colecția va fi prezentată astăzi în cadrul London Fashion Week (18:00 – 20:00, Fashion Scout Freemason’s Hall, 60 Great Queen Street, Londra).

Designerul care locuiește în Manila, Filipine, a câștigat premiul London Emerging Designers (LED) în 2015 și este și unul din candidații la titlul de Britain’s Top Designer din acest an.

John colaborează cu Epson în Filipine și vrea să ducă industria fashion la un alt nivel, prin utilizarea imprimării digitale pe textile și a imprimantelor digitale de textile cu sublimare Epson SureColor din seria F. „Parteneriatul cu Epson este foarte interesant”, declară Herrera. „Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face cu ajutorul imprimării, în comparație cu simpla achiziție a materialelor. Înainte, toate colecțiile designerilor erau create manual, cu multă migală. Multe ținute, cum ar fi articolele 3D care sunt purtate de modele, pot fi îmbinate doar manual, iar piesele prezentate pe podiumuri nu pot fi purtate din nou. Datorită imprimării digitale, hainele din colecție pot fi purtate şi în viața de zi cu zi”, adaugă John Herrera.

„Colecția pe care o voi prezenta ar fi fost imposibil de creat fără imprimanta digitală pentru textile de la Epson. Fără ajutorul lor, ar fi trebuit să pictez singur ținutele și, având doar o lună la dispoziție pentru pregătiri, acest lucru nu ar fi fost posibil.”


John adoptă o abordare de tip „no-waste, no plastic” („fără deșeuri, fără plastic”) și acordă o importanță foarte mare reducerii deșeurilor în activitatea pe care o are.  

„Datorită imprimării digitale pe textile, folosim cantitatea exactă de materiale. În loc să irosim 4,5 metri de material pentru o rochie, folosim doar 1,3 metri de material imprimat digital. Imprimarea digitală textilă reduce în mod semnificativ risipa de material. Mai rapid, mai inteligent, cu aproape zero pierderi – asta este ceea ce oferă Epson”, mai spune designerul.

Tehnologia de imprimare digitală pe textile de la Epson este rezultatul tehnologiei cu capete de imprimare PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneală din lume. Duzele de imprimare oferă un control foarte precis al picăturilor de cerneală pentru o claritate superioară a imaginii, având o gamă largă de cerneluri și suporturi, care produc imprimeuri unice, pline de culoare. Imprimarea digitală scurtează durata de execuție și permite imprimarea de volume mici pentru realizarea de printuri personalizate, spre deosebire de tehnicile tradiționale de imprimare, care necesită volume mari și termene lungi de execuție.

Imprimarea digitală îi ajută astfel pe designeri ca John Herrera să-și materializeze viziunea artistică prin transpunerea ideilor pe o gamă largă de materiale, într-un mod rapid, ușor și la o calitate superioară.

„Imprimarea digitală pentru textile de la Epson inspiră tot mai mulți designeri Haute Couture să exploreze potențialul creativ, realizând partea de producţieprin această tehnologie. Acum, designerii sunt limitați doar de propria imaginație”, spune Phil McMullin, Sales Manager, Professional Graphics, Epson UK.
Vizionați o avanpremieră a colecției John Herrera în Manila.

Sursă: PR

0 comments: