7 alimente care te ajută să te relaxezi

Storylines 0 Comentarii


Uneori activitățile zilnice devin foarte obositoare și stresante, iar tot ceea ce îți dorești în acele momente este să te relaxezi câtuși de puțin. Cu siguranță, de cele mai multe ori asociezi relaxarea cu masajul, somnul, yoga sau meditația, dar nu doar acestea te ajută să te relaxezi, ci și alte lucruri, cum ar fi mâncarea. Majoritatea oamenilor scapă din vedere faptul că mâncarea are și alte proprietăți pe lângă principalul ei scop, și anume: acela de a potoli foamea. Ea are rol și în calmarea nervilor, reducerea stresului și inducerea unei stări de bine, de relaxare. Trebuie doar să știi ce alimente să alegi.

1. Supa
Supa este una dintre cele mai relaxante mâncăruri. De ce? Pentru că ajută la eliminarea infecțiilor din corp și astfel induce o stare de bine. Tocmai din acest motiv supa este foarte recomandată și atunci când ești răcit sau bolnav. Cel mai bine este să optezi pentru o supă de legume.

2. Fructele de mare
Fructele de mare sunt o alegere foarte inspirată atunci când vrei să te relaxezi, deoarece acestea conțin hormoni care odată eliberați în corp au rolul de a ajuta creierul să se calmeze. În plus, ele sunt bogate în magneziu, zinc și seleniu care îmbunătățesc activitatea creierului, dar și Omega-3, un acid gras, care produce un hormon calmant pentru creier. De exemplu, poți opta să te răsfeți cu o porție de creveți, care, pe lângă vitaminele menționate, mai conțin și vitaminele D și B12.

3. Conopida, broccoli sau varza
Aceste trei legume, precum și celelalte înrudite cu ele (varza de bruxelles, kalele, varza chinezească) au rolul de a te ajuta să te relaxezi. Ele sunt bogate în potasiu care ajută mușchii să se relaxeze, alungă oboseala și anxietatea. În plus, sunt bogate și în vitaminele C și E și sunt foarte gustoase.

4. Cerealele din ovăz
Atâta vreme cât nu conțin zahăr sau cantități foarte reduse, cerealele din ovăz sunt perfecte pentru relaxare. Ele sunt bogate în carbohidrați care intensifică absorbția de triptofan care favorizează producția de serotonină, o componentă chimică a creierului care ajută corpul să se relaxeze. Pe deasupra, cerealele din ovăz conțin vitamina B6 sau vitamina antistres și melatonină, un hormon anti stres și care induce somnul.

5. Spanacul 
Magneziul ajută nervii și mușchii să se relaxeze, iar spanacul conține o cantitate considerabilă din acest mineral. De asemenea, este bogat în fier, vitamnia C și vitamina A. Spanacul poate fi consumat gătit sau într-o rețetă de smoothie pentru a te ajuta să te relaxezi.

6. Bananele și avocado
Aceste două fructe sunt bogate în potasiu și conțin pe lângă acesta foarte multe alte vitamine și minerale esențiale pentru organism. Astfel, odată eliberate în organism aceste substanțe luptă pentru a reduce stresul și a te ajuta să te relaxezi.

7. Kiwi
Creierul are nevoie de o cantitate mare de vitamina C pentru a transforma triptofanul în serotonină, iar kiwi-ul conține cantități mari de vitamina C. Astfel, consumând kiwi îți vei asigura aportul zilnic necesar de vitamina C și te vei simți mai relaxat.


Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

 

0 comments: