5 măști naturale pentru față

Storylines 0 Comentarii

5 masti naturale pentru fata
Un ten frumos și sănătos este ceea ce își dorește orice femeie. Și cum pielea feței este mult mai sensibilă și necesită o îngrijire mai atentă, multe femei optează pentru produse de îngrijire scumpe. Totuși nu trebuie scăpate din vedere tratamentele naturale pentru față. Acestea sunt foarte ieftine și mult mai eficiente pentru a dobândi o piele frumoasă și hidratată, deoarece sunt foarte bogate în vitamine.


Din ingrediente naturale se pot realiza diverse măști pentru față care ajută tenul să strălucească de sănătate.

1. Mască cu castravete
Probabil că foloseai deja felii de castravete pentru a revitaliza zona din jurul ochilor. Dar castraveții pot fi folosiți în același mod pentru a revitaliza pielea întregii fețe și a alunga aspectul obosit. În plus, aceștia se găsesc peste tot, sunt foarte ieftini și nu ai nevoie de mai mult de un castravete pentru a realiza o mască din felii subțiri care să reducă aspectul tern al tenului.

2. Mască cu argilă
Una dintre cele mai cunoscute măști pentru față este masca cu argilă. Aceasta este folosită în special de femeile care au un ten cu probleme și se luptă cu excesul de sebum. Astfel, dacă știi ca ai un ten gras sau mixt, masca cu argilă este perfectă pentru a reduce sebumul și a elimina impuritățile. Argila se găsește în orice plafar și nu este deloc scumpă. Iar pentru masca propriu zisă nu ai nevoie decât de un plic sau 2 linguri de argilă pe care să o amesteci cu apă sau suc de lămâie până devine omogenă, iar apoi să o aplici pe față și să aștepți să se usuce până a o putea clăti.

3. Mască cu miere
Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și pentru efectele benefice pe care le are asupra întreg organismului. Totuși mierea are și proprietăți hidratante, iar pentru tenul uscat este un ingredient minune. Nu ai nevoie decât de o linguriță de miere pe care să o aplici prin mișcări circulare pe față pentru a pătrunde în piele. Apoi aștepți să acționeze 10-15 minute și o clătești. Nimic mai simplu!

4. Mască cu avocado și miere
Pentru masca de avocado și miere nu ai nevoie decât de pulpa unui fruct de avocado pisată bine și o linguriță de miere. Amestecul rezultat se aplică pe ten și se lasă să acționeze în jur de 15 minute. Se clătește cu apă călduță, iar aspectul tenului va fi vizibil mai hidratat și mai strălucitor grație vitaminelor conținute de cele două ingrediente.

5. Mască cu mușețel, mentă și miere
Mușețelul are rol antiseptic și antiinflamator și se știe că este un ingredient minune în lupta împotriva acneei alături de miere. O mască numai bună pentru un ten cu probleme și cu pete este cea realizată din mușețel, mentă și miere. Nu ai nevoie decât de flori de mușețel uscate, mentă uscată și o linguriță de miere. Cele 3 ingrediente se amestecă într-un castron și se aplică pe piele, fiind lăsate să acționeze aproximativ 15 minute până a fi clătite cu apă călduță.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: 123rf

0 comments: