Rețetă de pizza făcută în casă

Storylines 0 Comentarii

 
Pizza este cu siguranță unul dintre preparatele preferate ale multor oameni. Este delicioasă, sățioasă și foarte ușor de făcut chiar și acasă.

Ingrediente pentru aluat
300 g făină
150-200 ml apă călduță
2 linguri de ulei de măsline
1/2 pachet de drojdie uscată
1 lingură zahăr (opțional)

Ingrediente pentru sos
4-5 linguri de pastă de tomate
2 linguri de ketchup dulce
1 lingurită de ulei de măsline
busuioc uscat
sare

Ingrediente de pus deasupra
200 g cascaval
salam uscat
sunca
măsline
2 roșii 
1 ardei
porumb/ceapă/alte ingrediente care vă plac


Mai întâi se prepară aluatul, deoarece acesta trebuie lăsat la dospit o perioadă de timp. Într-un vas se pun cele 300 g de făină, sarea, zahărul și jumătate de pachet de drojdie. Apoi se adaugă apa călduță și uleiul de măsline treptat și se amestecă până ce se formează un aluat ce poate fi frământat cu mâna. Aluatul rezultat se pune într-un vas curat și se lasă la dospit 30-45 de minute. Vasul trebuie acoperit.

În timp ce aluatul se dospește se prepară sosul cu care veți unge aluatul. Într-un bol se pun cele 4-5 linguri de pastă de tomate, ketchupul, busuiocul, sarea și o linguriță de ulei de măsline și se amestecă bine. Se acoperă și se pune la frigider până ce aluatul este gata. 

Cașcavalul se dă pe răzătoare, iar restul de ingrediente sunt tăiate felii subțiri.

Odată ce aluatul s-a dospit se întinde bine cu un făcăleț. După ce a fost întins se așează într-o tavă unsă bine și tapetată cu hârtie de copt. Aluatul se unge bine cu sosul de roșii, se presară deasupra jumătate din cascavalul ras, se adaugă șunca și salamul uscat, apoi se adaugă restul de cașcaval ras. Deasupra se pun roșiile, ardeiul, măslinele, porumbul, ceapa sau orice alte legume vă plac. 

Se bagă la cuptor pentru aproximativ 30-45minute, la o temperatură de 180 de grade.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: