Dulciuri cu puține calorii

Storylines 0 Comentarii

dulciuri cu putine calorii

Dulciurile sunt cu siguranță marea slăbiciunea a multor oameni. Totuși, acestea conțin multe calorii, iar dacă ești la dietă nu sunt tocmai indicate. În plus, odată cu trecerea anilor caloriile din dulciuri se depun din ce în ce mai repede, așa că este bine să reduci consumul lor sau să le înlocuiești cu unele care au un conținut caloric redus. 

Dacă dulciurile sunt marea ta slăbiciune și ești la dietă, dar nu vrei să renunți la ele sau te-ai decis să te orientezi către dulciuri sărace în calorii, atunci iată care sunt cele 5 dulciuri care au puține calorii. 

1. Ciocolata amăruie
Ciocolata este desertul preferat al oamenilor de pretutindeni, dar este și extrem de bogată în calorii. Totuși, ciocolata amăruie, care conține 80% cacao, este unul dintre dulciurile cele mai sărace în zahăr și grăsimi. În plus, fiind o ciocolată mai densă datorită aportului mare de cacao, nu o vei putea mânca pe toată odată.

2. Batoanele din cereale integrale
Batoanele din cereale integrale sunt perfecte atunci când îți dorești un desert sățios. Acestea au puține calorii, îți satisfac nevoia de dulce și îți potolesc și foamea. Unele conțin diverse fructe uscate și sunt îndulcite cu puțină miere, ceea ce le face cu atât mai delicioase.

3. Fursecurile din fulgi de ovăz sau orez
Fursecurile din fulgi de ovăz sau orez conțin puțină făină și astfel și un număr mai mic de calorii. Dacă nu ți se par suficient de dulci, le poți servi cu puțină miere. 

4. Iaurtul cu fructe
Iaurtul cu fructe nu este bogat în calorii și este un desert excelent, mai ales pe timp de vară. Aromat și ușor dulce, acesta este numai bun pentru a-ți satisface pofta de dulce. Nu ai nevoie decât de un iaurt degresat și fructe proaspete pe care să le amesteci și ai obținut un desert sănătos.

5. Sorbetul de înghețată
Dacă înghețata este una dintre cele mai mari slăbiciuni ale tale, află că sorbetul din citrice sau fructe de pădure conține mult mai puține calorii și grăsimi față de înghețata normală. În plus, este și mult mai aromat și răcoritor.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: