Cum să te îmbraci la un eveniment de tip cocktail

Storylines 0 Comentarii

cum sa te imbraci la un eveniment de tip cocktail daca esti femeie

De câte ori nu ai primit invitații la evenimente ce aveau ca dress code ținuta de tip cocktail, iar acest lucru ți-a dat bătăi de cap? Probabil că de multe ori, iar acest lucru este de înțeles. Majoritatea oamenilor își doresc să aibă o ținută perfectă la o petrecere sau la un eveniment, iar atunci când este impus un anumit dress code situația este mult mai dificilă. În primul rând trebuie să știi ce prespune respectivul dress code, apoi să vezi dacă ai elementele necesare în garderobă. 

În ceea ce privește dress code-ul de tip cocktail, trebuie să reții că este o combinație între stilul formal elegant și elemente glam, care îți permite mai multă flexibilitate decât ținuta black tie. 

Cum să te îmbraci la un eveniment de tip cocktail dacă ești femeie
Femeile au mai multe opțiuni când vine vorba de alegerea ținutei perfecte pentru un eveniment de tip cocktail. Însă, cel mai important aspect este că trebuie să evite rochiile lungi, care sunt categoric potrivite pentru petrecerile black tie. 

Astfel dacă ești femeie poți opta pentru una dintre următoarele ținute:
-  o rochie scurtă de petrecere combinată cu pantofi stiletto și bijuterii statement;
-  o rochie midi feminină neagră, roșie, verde sau orice altă culoare prețioasă alături de pantofi sau sandale cu toc înalt și cercei mari din pietre prețioase;
-  un costum negru masculin purtat cu pantofi stiletto cu părul prins în coadă, cercei minimaliști și un clutch;
-  un top sau o bluză strălucitoare alături de o pereche de pantaloni croiți perfect, un sacou purtat pe umeri, pantofi stiletto și bijuterii prețioase.
cum sa te imbraci la un eveniment de tip cocktail daca esti barbat
Sursă imagine: Pixabay

Cum să te îmbraci la un eveniment de tip cocktail dacă ești bărbat
De cele mai multe ori se spune că bărbaților le este mai ușor să își aleagă o ținută pentru un eveniment, dar nu este simplu nici pentru aceștia, mai ales că la un eveniment de tip cocktail trebuie să aibă grijă să nu fie îmbrăcați extrem de formal încât să pară că merg la o gală sau la o petrecere de tip black tie.

Astfel, dacă ești bărbat poți opta pentru una dintre următoarele ținute:
-  un costum cu croială slim de culoare bleumarin sau negru, alături de o cămașă albă, cravată și o pereche de pantofi eleganți;
-  un sacou cambrat împreună cu o pereche de blugi, o cămașă albă, cravată și o pereche de mocasini;
-  un sacou cu imprimeu sau într-o altă culoare decât bleumarin sau negru, alături de blugi sau pantaloni de costum într-o culoare diferită de cea a scaoului, o cămașă neagră, cravată și pantofi sau mocasini.


Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: