City Break de iarnă: Innsbruck

Storylines 0 Comentarii

city break de iarna Innsbruck

Innsbruck este un oraș din sud-vestul Austriei, renumit pentru sporturile de iarnă și pentru faptul că a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă. Acesta este capitala provinciei Tirol și este traversat de la est la vest de râul Inn, de unde vine și numele orașului, care înseamnă: pod peste Inn.

Orașul Innsbruck este alegerea perfectă dacă îți dorești să evadezi într-un city break de iarnă. În acest oraș medieval vei putea vizita o mulțime de obiective turistice. 

1. Palatul Hofburg sau Palatul Imperial
Palatul Hofburg dn Innsbruck este una dintre cele mai importante trei clădiri culturale din Austria, alături de Palatele Hofburg și Schonbrunn din Viena. A fost construit în 1460 de arhiducele Sigismund, construcție continuată de Maria Tereza în secolul al XVIII-lea în stilul rocco. La etajul al doilea al acestui palat se regăsește o impresionantă sală, Riesenhalle, ce conține tablourile Mariei Tereza și ale celor 16 copii ai acesteia. 

2. Castelul Ambras
Castelul Ambras este situat în sudul orașului Innsbruck și a fost sediul conducătorilor locali din secolul al XII-lea. Castelul se află în mijlocul unei superbe grădini și este format din două părți: Castelul de Sus și Castelul de Jos, unde se găsesc armuri din începând cu perioada împăratului Maximilian I și până la Leopold I. Se spune că ar exista în acest castel și un tablou al lui Vlad Țepeș.

3. Acoperișul de Aur
Acoperișul de Aur (Goldenes Dachl) este situat în centrul istoric al orașului, pe strada Herzog-Friedrich și este considerat cel mai celebru simbol al orașului Innsbruck. Acoperișul a fost finalizat în anul 1500 și învelit cu 2738 de țigle din cupru suflate cu aur. A fost construit pentru a celebra căsătoria împăratului Maximilian I cu Bianca Maria Sforza. 

4. Turnul Orașului și Vechea Primărie
Turnul Orașului Innsbruck a fost construit în secolul al XV-lea și are 197 de metri înălțime. Acesta face legătura cu vechea primărie a orașului construită în 1358. Ambele se găsesc în centrul vechi al orașului. 

5. Catedrala Sfântului Jakob din Innsbruck
Catedrala a fost construită în secolul al XVIII-lea în stil baroc de către Johann Jakob Herkomer și reconstruită în 1950 conform proiectului inițial, după ce a fost grav afectată în urma celui de-al Doilea Război Mondial. 

6. Muzeul cristalelor Swarovski
Muzeul se află la 10 kilometri distanță de orașul Innsbruck, are șapte săli în care pot fi găsite opere realizate de Salvator Dali.  

7. Grădina Zoologică din Innsbruck (Alpenzoo)
Grădina Zoologică din Innsbruck este cea mai mare din Europa. Are peste 2000 de specii de animale, multe din ele fiind pe cale de dispariție.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay


0 comments: