6 plante care nu au nevoie de multă lumină

Storylines 0 ComentariiEste adevărat că cele mai multe plante au nevoie de lumina soarelui să crească și să înflorească. Îngrijirea diferitelor plante de casă este adesea un act de echilibru: prea puțină lumină și plantele își pierd culoarea, nu mai înfloresc și se opresc din creștere; prea multă lumină și plantele se vor ofili.

În timp ce camerele cu ferestre spre sud și spre vest sunt optime pentru plantele înfometate de lumină, există mai multe soiuri de plante, care sunt mai mult decât capabile să crească în locuri cu lumină slabă, cum ar fi: camere cu ferestre orientate către est și nord, subsoluri, băi, birouri sau ferestre umbrite de copaci.

Iată câteva plante care pot lumina orice colț al casei tale:

1. Sansevieria – Limba soacrei
Limba soacrei este una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului din interior, ușor de întreținut și care poate crește extraordinar de bine în locuri cu lumină scăzută. Se găsește în multe forme, cu frunze largi și scurte, înguste și lungi, chiar și cu frunze cilindrice, care arata ca niște țepi mici. Singura problema cu această plantă este că trebuie să fie udată cu atenție, în caz contrar, rădăcina va putrezi.

2. Aglaonema – Planta întunericului
Planta întunericului este o alegere potrivită pentru orice începător deoarece aceasta necesită foarte puțină atenție. Chiar dacă o uzi doar când îți aduci aminte, această plantă te va recompensa, în continuare, cu frunze ostentative, strălucitoare, de culoare verde cu dungi de argint, galben sau alb.

3. Chlorophytum comosum – Planta păianjen
Popularitatea acestei plante a crescut datorită faptului că este foarte ușor de îngrijit și are o capacitate mare de adaptare. Totodată, aceasta purifică aerul, rezistă chiar dacă este neglijată și prosperă în lumină indirectă.

4. Spathiphyllum – Crinul păcii
Crinul păcii este o altă plantă excelentă pentru îmbunătățirea aerului din interior. Este cunoscută pentru floarea ei mare și albă, fiind una dintre puținele plante iubitoare de întuneric care produc flori. Nu trebuie să fie udată prea des deoarece pământul trebuie să se usuce între udări.

5. Calathea
Această plantă aduce un strop de culoare în orice încăpere, având frunze superbe, cu modele în diferite culori, precum roz, alb și galben. Este foarte ușor de îngrijit și nu îi place lumina directă deoacere îi poate face rău.

6. Aspidistra elatior – Pana cocoșului
Pana cocoșului este o plantă aproape indestructibilă. Poate supraviețui în lumină scăzută, necesită puțină apă,  tolerează udările neregulate și fluctuațiile de temperatură. Cu toate acestea, este nevoie de multă răbdare deoarece este o plantă care crește foarte lent.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: