6 metode naturale de creștere a părului

Storylines 0 ComentariiA învăța cum să faci părul să crească mai repede, în mod natural, este ușor, trebuie doar să cunoști metodele corecte. Prin evitarea produselor de păr convenționale și schimbarea câtorva dintre obiceiurile tale de zi cu zi, vei vedea o îmbunătățire radicală în lungimea și sănătatea părului tău.

1. Evită căldura
Căldura – sub formă de urcător de păr, ondulator, placă de îndreptat – este dăunătoare pentru părul tău, fiind una dintre cauzele principale care duc la ruperea acestuia. Pentru un păr lung și sănătos, lasă-l să se usuce natural. În momentele în care uscarea naturală nu este posibilă, încearcă să ții cont de următoarele sfaturi: nu folosi aparatele de styling în fiecare zi; folosește produse de protecție termică; setează aparatele pe nivelul cel mai scăzut de căldură.

2. Tunde-ți părul în mod regulat
Dacă dorești ca parul să crească mai repede, trebuie să-l tunzi din când în când. Vârfurile despicate deteriorează părul și chiar îl scurtează. În general, se recomandă tunderea vârfurilor la fiecare 6-8 săptămâni.

3. Clătește-ți părul cu apă rece
Înainte de a ieși din duș, clătește rapid părul cu puțină apă rece. Acest lucru previne încrețirea părului la uscare, menține umiditatea și previne ruperea. Totodată, evită să îți speli părul cu apă foarte fiebinte.

4. Masează-ți scalpul
O altă modalitate de a face părul să crească mai repede este masarea pielii capului de fiecare dată când îți speli părul. Maseaza ușor pielea capului, prin mișcări circulare, timp de aproximativ 30 de secunde. Acest lucru va ajuta creșterea circulației sângelui, care va livra oxigen și substanțe nutritive esențiale pentru foliculii de păr, pentru a permite creșterea sănătoasă a părului.

5. Mănâncă sănătos
Dieta noastră dictează starea de sănătate a corpului nostru, precum și al părului nostru. Dacă mănânci o mulțime de alimente bogate în proteine, vei vedea o mare diferență în calitatea parului, precum și în viteza cu care crește. Unele dintre cele mai bune alimente pentru păr sunt peștii, ouăle, și nucile. În plus, consumul de fructe și legume proaspete va asigura organismului toate vitaminele esențiale de care are nevoie pentru creșterea părului.

6. Folosește măști de păr
Măștile pentru păr pot vindeca o varietate de probleme care împiedică creșterea părului, de la păr uscat la fire deteriorate. Aplică o mască pentru a hrăni părul cel puțin o dată pe săptămână. Încearcă să incluzi uleiuri esențiale, cum ar fi nucă de cocos, jojoba și migdale. Acestea sunt umidificatoare puternice, care vor face ca părul să crească mai repede, mai puternic și mai frumos.

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: