5 motive pentru a vizita Dubai

Storylines 0 Comentarii

the palm dubai
    Sursă imagine: Pixabay


Dubai, cel mai bogat și fermecător oraș din Emiratele Arabe Unite, nu este doar una dintre destinațiile de top din Asia, dar și una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Cu siguranță nu este un loc pentru excursioniști sau persoane cu un buget strâns, dar Dubaiul are atât de multe de oferit încât merită fiecare ban.

Iată câteva motive pentru care Dubaiul este destinația ideală pentru o vacanță memorabilă:

1. Oraș cosmopolit

Dubai este un loc de întâlnire pentru călătorii din toată lumea. Aproape 200 de naționalități diferite numesc Dubaiul casa lor. Dacă vizitezi acest oraș sunt șanse să te întâlnești cu oameni din toate categoriile de viață, din fiecare colț al pământului. Această diversitate crează o atmosferă dinamică și o vacanță de neuitat.

souks dubai
    Sursă imagine: McKay Savage - Dubai's Spice Souks, licență CC BY 2.0


2. Mâncare ieftină
Deși Dubaiul are o listă nesfârșită de restaurante cu stele Michelin, unele dintre cele mai bune preparate culinare se găsesc în cartierele mai sărace. Pe Al Dhiyafah Road te poți bucura de bucătăria autentică a unor tări precum Liban, Iran și India.

3. Shopping-ul

Shopping ca în Dubai nu găsești nicăieri în lume. Magazinele pot fi la fel, dar experiența este incredibilă. Dubaiul are zeci de mall-uri, cel mai renumit fiind Dubai Mall, cel mai mare din lume. Dacă Bloomingdales, Armani sau Chanel nu îți stârnesc interesul, acesta are, de asemenea, un acvariu și o grădină zoologică subacvatică, un patinoar, cinematografe și KidZania, parcul tematic pentru copii.

burj al arab dubai
Sursă imagine: Pixabay


4. Arhitectura modernă
Ridicându-se din deșert, zgârie-norii din Dubai sunt cu adevărat uimitori. Printre capodoperele arhitecturale ale Dubaiului se numără Burj Khalifa – cea mai înaltă cladire din lume, Burj Al Arab – singurul hotel de 7 stele din lume, și Palm Jumeirah – un arhipelag artificial în formă de palmier.

5. Plaje imaculate
Dubaiul are kilometri întregi de plaje frumoase, neatinse, cu nisip alb. Cartierul Jumeirah are cele mai bune plaje din Dubai. Totuși, această zonă este complet deținută de hotelurile de top. Pentru cei care nu stau într-un astfel hotel, plajele Kite și Jumeirah Park sunt alternative frumoase și populare.


Autor: Theodora Rădulescu

0 comments: