5 moduri în care să îți aranjezi părul

Storylines 0 Comentarii

5 moduri in care sa iti aranjezi parul

Una dintre cele mai des întâlnite probleme ale femeilor este legată de aranjarea părului. Podoaba capilară a reprezentat din totdeauna un atu al feminității și un element primordial în conturarea unui look impecabil. Există multe moduri în care părul poate fi aranjat, dintre care unele necesită mai mult timp și sunt mai complicate, iar altele sunt mai ușor de realizat într-un timp mult mai scurt. Majoritatea femeilor preferă o coafură simplă de făcut, într-un timp rezonabil și care să reziste pe parcursul întregii zile. Iar dacă se poate face tranziția de la zi la seară cu aceeași coafură, cu atât mai bine. 

Iată 5 coafuri ușor de realizat și care pot fi purtate atât ziua, cât și seara.

1. Bucle lejere
Buclele sunt adorate de femeile de pretutindeni, mai ales că sunt foarte ușor de realizat. Nu îți trebuie decât una dintre aceste instrumente destinate aranjării părului: un ondulator, o perie rotativă sau niște bigudiuri. Odată realizate, buclele pot rezista lejer până la trei zile, mai ales dacă pentru fiecare buclă a fost folosit spreay de fixare imediat după ce a fost făcută.

par prins in coada
Sursă imagine: Mainstream - Behind the Scenes with Aveda™ – Ann Yee SS14 – Mercedes-Benz Fashion Week New York Spring Summer 2014 – #MBFW #NYFW – September 4, 2013 – Creative Commons (cc) photos distributed by Mainstream via Aveda Corporation, licență CC BY 2.0


2. Părul prins în coadă
Poate că cel mai simplu mod în care îți poți aranja părul este să îl prinzi într-o coadă. Arată îngrijit și foarte șic. Este totuși foarte important să nu ai fire rebele care să iasă la suprafață, iar pentru asta părul trebuie pieptănat extrem de bine înainte de a fi prins și utilizat un spray de fixare. Pentru a nu se vedea elasticul cu care ai prins părul, poți face o mică împletitură pe care să o rotești pe deasupra elasticului de prins părul. 

coada impletita
Sursă imagine: Pixabay


3. Coada împletită
La fel de simplu ca și părul prins în coadă este să îți porți părul într-o coadă împletită, mai ales atunci când acesta este ceva mai rebel și nu ar arăta impecabil dacă ar fi prins într-o coadă obișnuită. 

coc impletit
Sursă imagine: Mainstream - Behind the Scenes with Aveda™ – Ann Yee SS14 – Mercedes-Benz Fashion Week New York Spring Summer 2014 – #MBFW #NYFW – September 4, 2013 – Creative Commons (cc) photos distributed by Mainstream via Aveda Corporation, licență CC BY 2.0

 
4. Cocul împletit
Multe femei își poartă părul prins într-un coc, mai ales pe timp de vară. Este o coafură șic și care poate fi purtată atât ziua, cât și seara. Totuși, clasicul coc poate fi realizat și din cozi împletite pentru a arăta diferit și mult mai elegant. Îl poți face din două cozi împletite sau dintr-o singură coadă. Pur și simplu prinzi mai întâi părul într-o coadă normală, apoi incepi să îl împletești și să rotești coada împletită exact ca atunci când faci un coc clasic. 

spic pe o parteSursă imagine: Mainstream - Behind the Scenes with Aveda™ – Ann Yee SS14 – Mercedes-Benz Fashion Week New York Spring Summer 2014 – #MBFW #NYFW – September 4, 2013 – Creative Commons (cc) photos distributed by Mainstream via Aveda Corporation, licență CC BY 2.0


5. Spicul pe o parte
O altă coafură foarte șic, dar și modernă este spicul împletit pe o parte. Este vorba doar de un spic mic făcut pe lateralul capului. Aceast mod de a-ți aranja părul este foarte versatil, deoarece îți permite fie să porți restul părului lăsat liber sau îl poți prinde într-o coadă sau un coc.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay
 

0 comments: