5 băuturi relaxante

Storylines 0 Comentarii

5 bauturi relaxante
 
Cu toții avem nevoie să ne relaxăm, însă uneori acest lucru este mai dificil, fie din cauza oboselii acumulate de-a lungul săptămânii, fie din cauza stresului. De aceea, este bine să ajutăm organismul să se relaxeze consumând alimente sau băuturi cu efect relaxant. Există numeroase băuturi benefice pe care dacă le bei te vei relaxa mai ușor. Iată care sunt 5 dintre băuturile care te vor ajuta să te destinzi.

1. Laptele
Laptele este una dintre cele mai sănătoase băuturi care există. Pe lângă faptul că are calciu și protejează împotriva hipertensiunii arteriale, acesta are și efecte relaxante. Astfel, dacă consumi un pahar de lapte cald  îndulcit cu o linguriță de miere înainte de culcare vei adormi mai repede și vei avea parte de un somn liniștit, deoarece laptele te va ajuta să te relaxezi reducând anxietatea.

2.Ceaiul de mușețel
Ceaiul de mușețel conține o mulțime de antioxidanți și este unul dintre cele mai ieftine ceaiuri existente pe piață. Acesta are efect calmant și relaxant, iar dacă bei o cană de ceai de mușețel înainte de culcare vei adormi mai repede, deoarece mușețelul ajută în relaxarea întregii musculaturi a corpului.

3. Ceaiul verde
Ceaiul verde este o altă băutură care te va ajuta să te relaxezi. Acesta conțineun ingredient calmant numit tetanină. Trebuie doar să alegi versiunea fără cafeină a acestui ceai pentru ca tetanina să își facă efectul. 

4. Apa de cocos
Apa de cocos pură conține potasiu și magneziu care îți vor relaxa musculatura și astfel vei reuși să adormi mai repede și să ai un somn liniștit. De asemenea, aceasta îți va regla digestia și îți va îmbunătăți circulația sângelui. În plus, este foarte bogată în vitamina B, care are rol în reducerea stresului. Astfel, apa de cocos este una dintre cele mai bune băuturi relaxante. 

5. Ceaiul de valeriană
Ceaiul de valeriană este cunoscut pentru faptul că are efect calmant și reduce anxietatea, iar în trecut era folosit de oameni pentru a reuși să adoarmă mai repede. Dacă ai probleme cu somnul sau suferi de insomnie, atunci ceaiul de valeriană este băutura perfectă pentru a te ajuta să te relaxezi și să ai parte de un somn liniștit. 

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: