Dermopigmentarea sprâncenelor

Storylines 0 Comentarii


dermopigmentarea sprancenelor

Nu avem nevoie de studii ca să observăm că forma sprâncenelor poate transforma un chip, însă, cu siguranță avem nevoie de un speciliast pentru a obține sprâncenele perfecte.

Dacă se întâmplă să ai sprâncenele foarte rotunde (ca un semicerc) poți părea constant mirată, dacă sunt foarte arcuite ai putea să joci foarte ușor rolul Cruellei de Vil, rotunde și ușor picate creează impresia unei persoane triste și lista poate continua. De aceea, este imperios să știi pe mâna cui te lași atunci când ajungi în cabinetul de cosmetică. 

Dermopigmentarea este o procedură extrem de căutată și care se practică de ani buni în România, însă fără a exista o academie acreditată să ofere diplome recunoscute de statul român.

În prezent, Academia Elenei Copăceanu este printre singurele academii acreditate în dermopigmentare și formare profesională dermopigmentiști în România, iar Cornelia Copăceanu deține ambele diplome recunoscute de statul român, atât pe cea de dermopigmentist cât și pe cea de formator.

Mai multe informații despre meseria de dermopigmentist, dar și câteva sfaturi utile, aflăm chiar de la specialistul Cornelia Copăceanu.

Care sunt principalele puncte de diferențiere dintre tine si restul de pigmentiști?
Cornelia Copăceanu: Diferența dintre mine și ceilalți dermopigmentiști este modul de lucru, imitarea firelor de păr în asa fel încât rezultatul să fie unul foarte natural. Micropigmentarea presupune o artă, este o meserie pe care nu o poate practica oricine. Este nevoie de talent, de viziune, de multă muncă și specializare continua. Eu nu folosesc măsuratori și nici nu necesit mai mult de 5 minute să desenez sprâncenele. În prima secunda de când am văzut sprâncenele clientei, știu ce formă i se adaptează fizionomiei. De mică am avut talent la desen (colegii mă rugau mereu să le desenez câte ceva și erau uimiți de fiecare dată), drept urmare am urmat Liceul de Arte Plastice, specializarea Arhitectura (și mă mândresc cu o nota de 9,50 la proba de admitere).

Unde te-ai specializat? Ce cursuri ai absolvit? 
Cornelia Copăceanu: Primele cursuri le-am urmat în cadrul academiei Elena Copaceanu (sora mea-geamănă), după care au urmat specializările în Belgia și în Grecia unde am învățat ultimele tehnici de micropigmentare.

Cum a apărut pasiunea pentru tatuajul de sprâncene? 
Cornelia Copăceanu: Întotdeauna am fost pasionată de cosmetică, de dermatologie și totul a venit de la sine,  iar în prezent iubesc ceea ce fac și faptul ca, într-un fel sau altul, fac oamenii fericiți.

Faci machiaj semipermanent, povestește-mi puțin despre ce înseamnă un machiaj semiparment și cât costă o astfel de intervenție.
Cornelia Copăceanu: Machiajul semipermanent reprezintă o formă a artei tatuajului cosmetic. Tehnicile specializate folosite pentru machiajul semipermanent sunt adesea denumite “micropigmentari”, acestea presupunând implantarea de pigment în cantități mici în stratul dermic al pielii. Din punct de vedere tehnic, tatuajul cosmetic este considerat “permanent” deoarece culoarea implantată în stratul dermic al pielii nu poate fi îndepărtată prin spălare sau demachiere. Cu toate acestea, ca orice tatuaj, și machiajul cosmetic necesită intreținere periodică. Machiajul semipermanent are o durată de viață de până la 2 ani, după care necesită refacere. Este important să se ia în considerare acest lucru și în momentul în care alegem tehnicianul care realizează machiajul. Machiajul semi permanent costa 1000 lei și include 2 ședințe. Această sumă se achită integral la prima ședință, iar a doua care se face la interval de o lună, este gratuită.

Ce cursuri susții în prezent și unde?
Cornelia Copăceanu: În prezent susțin un Curs complet microblading+pudrare, curs acreditat de Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și ANC (n.r. - Autoritatea Națională pentru Calificări).  Conform noii legi pentru tatuatorii/dermopigmentiștii din România și Europa, Academia Elena Copăceanu este singura autorizată de către Autoritatea Națională pentru Calificări să organizeze cursuri de formare profesională de specializare pentru ocupația de "Dermopigmentist" .

De ce ar trebui să facem aceste tatuaje sau cine ar trebui să și le facă?
Cornelia Copăceanu: Aceste machiaje semipermanente se realizează oricărei cliente, indiferent că are sau nu fire naturale în sprâncene. Aspectul va fi unul foarte natural, sprâncenele par mai dese și pe o formă adecvată fizionomiei. Se realizează atât femeilor cât și bărbaților, pentru a acoperi mici goluri, cicatrici.

Povesteste-mi puțin despre tatuajele de caritate pe care le faci în cazul persoanelor cu cancer. 
Cornelia Copăceanu: Mi-am dorit dintotdeauna să devin medic și să ajut oamenii, mi se pare cea mai frumoasă meserie și un har de la Dumnezeu. Nu a fost să fie asta, însă ajut oamenii într-un alt mod. Clientele care au suferit sau suferă de cancer nu achită pigmentarea. Măcar atât putem face pentru acești oameni aflați în suferință.  

Sursa: PR

0 comments: