3 cocktailuri delicioase cu vin

Storylines 0 Comentarii


3 cocktailuri delicioase cu vin

De regulă vinul se savurează simplu, fără a fi combinat cu alte băuturi. Numai așa se simte cu adevărat gustul său desăvârșit.

Cu toate acestea restaurantele și terasele promovează din ce în ce mai mult cocktailurile ce au la bază vinul ca ingredient principal. În combinația potrivită, vinul își va face simțită savoarea fără nicio problemă. În plus, dacă preferi un vin dulce sau demi-dulce și nu ai în casă decât vinuri seci, atunci le poți transforma în cocktailuri delicios de dulci. Nu trebuie decât să cunoști câteva rețete de cocktailuri pe bază de vin.


Sangria
vin roșu
portocale
sirop de Sangria sau un sirop dulce
felii de mere
felii de portocale
felii de lime
apă minerală
gheață

Sangria este un cocktail venit de pe meleagurile spaniole ce este perfect pe timp de vară și nu numai.
În primul rând, din pulpa portocalelor trebuie obținut suc, care se amestecă cu vinul roșu și siropul dulce. Cantitatea acestora variază în funcție de câte cocktailuri vrei să faci. Însă este de preferat ca sucul de portocale să fie în aceeași cantitate cu vinul. Iar siropul îl adaugi în funcție de cât de dulce vrei să faci cocktailul.

După ce se amestecă sucurile se adaugă feliile de portocale, măr și lime și se pune la frigider pentru câteva ore. După ce se scoate de la frigider se adaugă apa minerală în proporție de 1/2 din volumul cocktailului și gheța.


Hugo
prosecco (vin spumant)
sirop de soc
apă minerală
felii de lime
mentă 
gheață

Hugo este un cocktail delicios ce se prepară foarte ușor. Într-un pahar se adaugă menta și feliile unei lime care se pisează bine pentru a-și lăsa gustul. Apoi se adaugă puțin sirop de soc, aproximativ 3 lingurițe. După sirop se adaugă vin aproximativ 200ml sau cât să umpli două treimi din pahar. Restul se completează cu apă minerală și gheață.


Strawberry Wine
vin alb
sirop de căpșuni
căpșuni
gheață

Strawberry wine este un cocktail foarte simplu de făcut și perfect pentru sezonul căpșunilor. Într-un pahar se pune aproximativ 10% sirop de căpșuni, iar apoi se completează cu vin alb. Poate fi savurat ca atare sau pentru un aspect mai apetisant se pot adăuga căpșuni sau bucăți de căpșuni și gheață.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: