Tigaie picantă cu pui

Storylines 0 Comentarii


Tigaia picantă cu pui este o mâncare delicioasă ce se prepară foarte ușor. Este perfectă pentru acele zile în care îți dorești o mâncare sățioasă și foarte sănătoasă.

Ingrediente
1 piept de pui
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
1 ceapă mare
1-2 cutii de roșii tăiate cuburi
ulei
sare
piper alb
boia de ardei dulce
boia de ardei iute
chili 

Primul care se prepară este pieptul de pui. Acesta trebuie tăiat cuburi sau fâșii subțiri. Se pune la prăjit într-o tigaie cu un strop de ulei, iar după ce s-a rumenit puțin pe ambele părți se adaugă sare, piper alb și boia de ardei dulce în cantități suficiente pentru a-i da o culoare roșiatică. Apoi, se lasă în continuare la prăjit până ce se rumenește bine. Când este gata se scoate puiul din tigaie și se așează într-un castron. 

Tigaia în care a fost prăjit puiul poate fi folosită și pentru a prepara celelalte ingrediente, după ce a fost curățată de urmele de prăjeală rămase. 

Ardeii se taie fâșii lungi și subtiri pe verticală, iar ceapa se secționează în două, iar fiecare jumătate va fi tăiată în așa fel încât să se obțină semicercuri de aproximativ 0,5cm. După ce au fost tăiate legumele, se pun la călit împreună în tigaie cu o lingură de ulei și se lasă până ce fâșiile de ardei s-au înmuiat.

Atunci când legumele par a avea un aspect ușor cristalizat se adaugă cutiile de roșii tăiate cuburi  împreună cu un strop de sare, boia dulce, boia iute și chili. Puteți condimenta amestecul în funcție de cât de picantă vreți să fie mâncarea. Se mai lasă legumele să fiarbă în sos, iar la final se adaugă pieptul de pui prăjit.

După ce a fost adăugat puiul se mai lasă pe foc aproximativ 15 minute pentru ca sosul să scadă. 

Tigaia picantă poate fi servită imediat ce a fost luată de pe foc pentru a simți cât mai bine condimentele adăugate.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Adina Naneș

0 comments: