Cum recunoști un prieten adevărat?

Storylines 0 Comentarii

friendship


Pe măsură ce treci prin viață vei întâlni foarte mulți oameni, unii dintre ei fiind doar cunoștințe, în timp ce alții vor deveni prieteni. Prietenii adevărați sunt rari și greu de găsit. Din fericire, exită câteva caracteristici în funcție de care poți decide dacă cei pe care îi numești prieteni sunt prieteni adevărați.

Prietenii adevărați te cunosc foarte bine
Prietenii tăi te înțeleg mai bine decât oricine altcineva de pe planeta asta... uneori chiar mai bine decât familia ta. Ei știu când ai o zi proastă și știu cum să te înveselescă. Prietenii adevărați vor încearca întotdeauna să caute calitățile tale pozitive și să le treacă cu vederea pe cele negative, deoarece toată lumea are propriile sale slăbiciuni, iar slăbiciunile tale nu te împiedică să fii un prieten bun și loial. Prietenii adevărați sunt majoretele tale personale și întotdeauna te vor sprijini în realizarea visurilor tale. Ei cred în tine și te încurajează să fii cel mai bun.

Prietenii adevărați se acceptă reciproc și necondiționat
Adevărații prieteni niciodată nu vor încerca să te controleze, să te schimbe sau să te convingă că ar trebui să fii altcineva decât tu însuți. Un prieten adevărat te acceptă așa cum ești, indiferent dacă ești organizat sau dezorganizat, extravertit sau introvertit, punctual sau nu. Deși un prieten adevărat te poate inspira să fii o persoană mai bună, el nu va încearca să te schimbe în persoana în care crede el că ar trebui să fii.

Prietenii adevărați au încredere unul în celălalt
Încrederea este una dintre cele mai importante calitati ale unui prieten adevărat. Dacă nu avem încredere într-o persoană, aceasta nu se poate numi prieten. Într-o prietenie adevărată, vă puteți destăinui fără teama că tot ce spuneți va ajunge la urechile altora. Un prieten adevărat își ține promisiunile, nu te vorbește pe la spate și nu te trădează.

Prietenii adevărați își fac timp pentru tine
Fie că este convenabil sau nu, prietenii adevărați își fac timp pentru tine și mențin un contact regulat unul cu celălalt, fie prin telefon, rețele sociale, e-mail sau întâlniri în persoană. Dacă nu pot vorbi chiar acum, când găsesc un pic de timp, te contactează imediat înapoi, iar în cazul în care programul lor este într-adevăr încărcat în următoarele câteva săptămâni, ei vor încerca, totuși, să includă și o întâlnire cu tine în calendar. Un prieten adevărat nu te va contacta doar când are nevoie de ceva de la tine.

Prietenii adevărați chiar te ascultă
Spre deosebire de prietenii ocazionali sau cunoștințe, prietenii adevărați ascultă cu atenție, fără să dea sfaturi nesolicitate. Deseori, oamenii nu au nevoie sau nu doresc sfaturi, ei pur și simplu vor să se descarce și doresc ca cineva să îi asculte. Un prieten adevarat poate sesiza, de asemenea, și atunci când un sfat ar fi binevenit, iar în acele momente știe exact ce să spună.

Prietenii adevărați sunt alături de tine și la bine și la greu
Dacă ai prieteni care fug de tine ori de câte ori ai probleme, atunci este timpul să înțelegi că aceștia nu îți sunt prieteni cu adevărat. În mod similar, dacă ai prieteni care te contactează brusc doar când treci prin vremuri prospere, este un semn clar că pe acești „prieteni” nu îi interesează decât beneficiile pe care le pot obține de la tine. Un prieten adevarat vrea ca tu să fii fericit și se bucură de succesul tău., dar va fi și primul care te va sprijinii atunci când te vrei confrunta cu orice obstacol.

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: 123RF

0 comments: