Cum își petrec timpul liber oamenii de succes

Storylines 0 Comentarii

cum isi petrec timpul liber oamenii de succes

Oamenii de succes au de cele mai multe ori un program încărcat și foarte exact de la care rareori se abat. Acest lucru este valabil și pentru timpul lor liber. Ei știu că modul în care își petrec orele în afara biroului pot îi influența pozitiv sau negativ. De aceea aleg să își petreacă momentele în care nu lucrează cât mai eficient.

1. Se trezesc de dimineață
Cu toate că trebuie să se trezască devreme în timpul săptămânii, oamenii de succes continuă acest obicei și în weekend. Dacă majoritatea persoanelor dorm până la ora 10 sau chiar 11, profesioniștii aleg să se trezească până în ora 9. Făcând asta se bucură de o zi mai lungă în care pot desfășura cât mai multe activități relaxante.

2. Fac sport
Oamenii de succes știu cât de important este sportul și care sunt efectele sale pozitive: cresc încrederea în sine, ajută la relaxare, crește rezistența la efort fizic. De aceea, aceștia îl practică cu regularitate, atât în timpul săptămânii înaintea orelor de lucru sau la finalul acestora, cât și în weekend. O jumătate de oră de exerciții fizice pot face minuni pentru corp, dar și pentru minte.

3. Urmează diverse cursuri
Chiar dacă și-au terminat studiile, oamenii de succes știu că procesul de învățare nu încetează niciodată. Asfel, caută să învețe mereu lucruri noi sau să își perfecționeze abilitățile dobândite de-a lungul timpului prin urmarea diferitelor cursuri, chiar și online.

4. Petrec timp alături de prieteni și familie
Cu toate că își petrec o bună parte din timp la locul de muncă, aceștia nu uită că trebuie să rezerve o parte din timpul lor liber pentru prieteni și familie. Oricât de importantă ar fi cariera, drumul către succes nu poate fi parcurs fără ajutorul prietenilor și familiei. Așa că este foarte important să petreci timp de calitate alături de aceștia.

5. Au hobbie-uri
Oamenii de succes au diferite hobbie-uri ca orice altă persoană pentru a reuși să se deconecteze de mediul profesional. Ei au înțeles că stresul cauzat de locul de muncă nu duce la rezultate pozitive și că pentru a-l înlătura au nevoie de activități care să îi distragă. Fie că este vorba de fotografie, călătorii, plimbat prin natură, gătit sau alte activități, hobbie-urile sunt excelente pentru a alunga stresul acumulat în timpul programului de lucru.

6. Citesc
Oamnii de succes obișnuiesc să citească foarte mult, fie că este vorba de beletristică sau de cărți de specialitate. Cititul contribuie la îmbogățirea vocabularului și la dezvoltarea abilităților de comunicare, ambele extrem de importante pentru o carieră de succes.

7. Merg în vacanțe
Chiar și cei mai ocupați oameni de afaceri merg cel puțin într-o vacanță în decursul anului. Ei au înțeles cât de importantă este deconectarea și își lasă loc liber în programul lor încărcat pentru vacanțe.

Chiar dacă nu îți petreci timpul liber în aceste modalități asta nu înseamnă că nu vei avea succes. Însă, este bine să urmezi măcar o parte dintre aceste trucuri pentru a-ți îmbunătății abilitățile și stilul de viață și, implicit, cariera.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

 

0 comments: