Ce cremă hidratantă să foloseşti

Storylines 0 Comentarii

ce crema hidratanta sa folosesti

Nu există femeie care să nu deţină cel puţin o cremă destinată îngrijirii tenului său. Încă din trecut femeile au fost preocupate de aspectul pielii feţei şi au căutat cele mai bune metode pentru a-şi păstra tenul tânăr şi hidratat. Cu toate acestea, dat fiind faptul că pe piaţă există numeroase creme de faţă, este mult mai dificilă alegerea unei creme hidratante bune. 

Atunci când alegi crema hidratantă trebuie să ţii cont de mai mulţi factori: de tipul tenului, de vârstă, de sensibilitatea pielii la anumite ingrediente, dar şi de posibilele alergii pe care le ai. De altfel, una dintre cele mai întâlnite alergii este la acidul acetasalicilic şi la derivaţii acestuia. Dacă ştii că ai o astfel de alergie, trebuie să acorzi o atenţie deosebită ingredientelor conţinute de crema hidratantă, mai ales, pentru că multe conţin acid salicilic, iar acesta poate dăuna tenului tău.

Crema hidratantă pentru ten uscat
Dacă ai tenul uscat atunci trebuie să foloseşti o cremă de faţă ce oferă un grad mai mare de hidratare, adică să foloseşti o cremă grasă. Acestea sunt expres destinate tenului uscat, care de multe ori este deshidratat, dă dovadă de lipsă de elasticitate sau se cojeşte uşor.

Crema hidratantă pentru tenul gras
În cazul în care ai un ten gras cu exces de sebum atunci trebuie să alegi o cremă care să ofere o hidratare uşoară şi să nu fie foarte grasă. De preferat, trebuie să te orientezi către o cremă de faţă pe bază de apă. În caz contrar, dacă alegi o cremă mult prea grasă, poţi avea diverse probleme, cum ar fi acneea. Aşadar, trebuie să reţii că şi un ten gras are nevoie de hidratare. 

Crema hidratantă pentru tenul mixt
Dacă ai exces de sebum doar în zona T, iar restul feţei este uscată, atunci ai un ten mixt, iar crema pe care trebuie să o foloseşti este una destinată acestui tip de ten. Crema hidratantă pentru ten mixt este concepută în aşa fel încât să hidrateze fiecare porţiune a tenului în mod echilibrat.

Crema hidratantă pentru ten normal
În cazul în care nu ai deloc exces de sebum şi nici porţiuni uscate, atunci eşti fericita posesoare a unui ten normal. În acest caz, poţi folosi o cremă uşor hidratantă sau loţiuni hidratante.

Crema hidratantă pentru ten acneic
Dacă ai un ten acneic, atunci trebuie să alegi o cremă care să aibă în compoziţia sa acid lactic, acid glicolic sau acid salicilic, care ajută la prevenirea şi vindecarea acneei. Totuşi, trebuie să ai grijă să nu fii alergică la vreunul dintre aceste ingrediente, deoarece în acest caz efectul va fi contrar, iar acneea se va înrăutăţi.

Pe lângă tipul de ten, trebuie să alegi o cremă adecvată vârstei. Există creme destinate persoanelor de 20 de ani, persoanelor trecute de 30 de ani şi tot aşa. 

Totodată, crema hidratantă trebuie aplicată cu regularitate, iar seara cu cel puţin 30 de minute înainte de somn. Aşadar, pentru efecte vizibile crema de faţă trebuie folosită zilnic.

Autor: Adina Naneş
Sursă imagine: Tom Merton - Beautiful Faces licenţă CC BY-SA 2.0

0 comments: