8 lucruri pe care nu ar trebui să le ții în baie

Storylines 0 Comentarii

obiecte baie


Multe dintre obiceiurile noastre de zi cu zi sunt legate de baia sau dușul nostru zilnic. Așa că nu este de mirare că în baie ținem tot felul de lucruri pe care le folosim în fiecare zi și pe care le asociem cu îngrijirea personală, curățarea și menținerea sănătății noastre.

Cu toate acestea, mediul umed și variabil ca temperatură din baie este rău pentru o mulțime din obiectele pe care le ținem, de obicei, acolo. Citește mai departe ca să afli ce lucruri ar trebui scoase din baie și unde ai putea să le pui.

1. Medicamentele
În spitale și cabinete medicale, cele mai multe medicamente sunt păstrate la temperatura camerei. Dacă temperatura medicamentelor se schimbă în mod constant, se poate reduce sau chiar elimina eficiența acestora. Deci, asigurați-vă că păstrați orice medicament într-un loc răcoros și uscat.

2. Prezervativele
Dacă sănătatea este prima ta prioritate, ar trebui să ai, cu siguranță, prezervative, dar, este o idee proastă să le ții în baie. Căldura și umiditatea pot deteriora prezervativele – de aceea, niciodată nu este recomandat să le ții, de exemplu, în buzunarul din spate. Pentru a reduce probabilitatea de rupere a acestora, păstrează-le în noptieră. Va fi și mult mai ușor să ajungi la ele atunci când ai nevoie.

3. Aparatele și lamele de ras
Dacă dorești să utilizezi aparatele și lamele de ras mai mult timp, e mai bine să le păstrezi în alt loc decât în baie, deoarece umiditatea va oxida lamele și le va toci. După fiecare utilizare, aparatul de ras ar trebui uscat și pus într-un loc răcoros și uscat. Dacă insiști să-l ții în baie, păstrează-l într-o pungă de plastic etanșă între utilizări.

4. Produsele pentru machiaj
Oglinda din baie este un motiv foarte practic pentru care păstrăm produsele noastre pentru machiaj acolo, dar, baia este ultimul loc în care ar trebui să rămână. Sigur, le poți pune acolo, dar, odată ce ai terminat, ar trebui să le muți într-un loc uscat și rece, cu o temperatură stabilă. Schimbările constante de temperatură, precum și mediul umed pot deteriora aceste produse și le pot reduce semnificativ termenul de valabilitate.

5. Lacul de unghii
Durata medie de viață a lacului de unghii este de aproximativ doi ani, dar, dacă îl păstrezi la temperaturile fluctuante ale băii,  culoarea ta preferată, probabil, nu va rezista atât de mult timp. Este de preferat ca și lacul de unghii să fie ținut într-un loc uscat și răcoros.

6. Bijuteriile
Este foarte ușor să ții bijuteriile în baie deoarece aici este locul unde are loc rutina ta de înfrumusețare, dar, poate ar trebui să schimbi acest obicei, mai ales în cazul în care bijuteriile tale sunt din aur, argint sau alte metale prețioase. După cum îți dai seama, bijuteriilor nu le priește într-un mediu umed. Metalele își pierd luciul mult mai rapid în medii umede decât în cele uscate. Deci, odată ce ai ajuns acasă, ar fi bine să le pui înapoi în caseta de bijuterii, pe care ar trebui să o ții în dormitor.

7. Parfumurile
Mulți dintre noi suntem tentați să ținem parfumurile noastre preferate pe rafturile din baie, dar, riscăm, astfel, ca acestea să își piardă mirosul, deoarece căldura și umiditatea accelerează procesul de oxidare. Acestea, de asemenea, ar trebui ținute în dormitor.

8. Prosoapele
Ar trebui să aduci în baie doar un prosop, atunci când ai nevoie de el, și apoi să îl lași să se usuce în altă parte. De ce? Pentru că prosoapele absorb umiditatea din încăpere, iar aceasta favorizează apariția mucegaiului și prosopul tău poate începe să miroasă chiar dacă nu l-ai folosit. Este de înțeles că vrei să păstrezi prosopul pe care îl utilizezi în mod frecvent în baie, dar asigură-te că deschizi fereastra sau pornești ventilatorul pentru a fi sigur că acesta se usucă în mod corespunzător.

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: