8 greșeli pe care le faci când te speli pe față

Storylines 0 ComentariiSpălarea feței pare a fi o sarcină destul de ușoară, doar ai făcut asta toată viața ta, nu? Umezești fața, te săpunești și clătești – care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Ei bine, se pare că deși este destul de simplu, multe dintre noi facem unele greșeli care ar putea avea efecte negative asupra tenului nostru, cum ar fi erupții, iritații, uscăciune sau chiar apariția ridurilor.

Iată care sunt cele mai frecvente 8 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe față și cum poți să le corectezi:

1. Te speli pe față prea des
Spălarea excesivă a feței poate provoca iritații ce pot duce la probleme și mai mari ale pielii. Ar trebui să te speli pe față de două ori pe zi: o dată dimineața când te trezești, pentru a îndepărta excesul de sebum produs peste noapte și bacteriile care se adună pe față în timp ce dormi, apoi, din nou, noaptea înainte de culcare, pentru a înlătura machiajul și murdăria colectată pe tot parcursul zilei.

2. Te speli cu apă prea caldă
Apa caldă se simte minunat după o zi lungă, dar apa care este prea fierbinte poate sparge vasele capilare, rezultând în acele sensibile pete roșii, de obicei găsite în jurul nasului și pe obraji. Totodată, apa fierbinte poate crea un dezechilibru al uleiurilor naturale ale feței, ducând, astfel, la uscarea feței sau la producerea de sebum în exces. Așadar, data viitoare când te speli încearcă să folosești apă călduță și o să observi diferența într-o săptămână.

3. Nu te speli mai întâi pe mâini
Gândește-te la toate lucrurile pe care le atingi pe tot parcursul zilei, la toată murdăria, grăsimile și bacteriile care, cel mai probabil, se acumulează pe mâini. Înainte de curățarea pielii feței, spală-te bine pe mâini cu apă caldă și săpun pentru a nu împrăștia și pe față toate aceste impurități.

4. Folosești un produs greșit de curățare a feței
Un produs bun de curățare a feței va elimina complet toate urmele de murdărie, machiaj, ulei în exces și bacterii, dar nu va înlătura prea mult și din uleiurile naturale ale pielii sau celulele sănătoase. Totodată, când alegi un produs de curățare a feței, trebuie să ai în vedere și ce tip de ten ai – gras, uscat, sensibil. Dacă ai pielea uscată, vei dori un produs mai gros, cremos, care asigură hidratarea feței. Ai tenul gras? Încearcă un produs pe bază de spumă pentru a înlătura excesul de ulei. Pentru pielea sensibilă, ai grijă la ingredientele pe care le pui pe fața ta și nu folosi ceva prea dur, care ar putea provoca iritații.

5. Exfoliezi prea des pielea
Exfolierea este o practică sănătoasă pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, dar nu este necesar să o faci în fiecare zi – de 2-3 ori pe săptămână, la distanță de câteva zile, este suficient. Exfolierea excesivă, dar și folosirea de scruburi dure, pot duce la uscarea sau iritarea inutilă a feței.

6. Nu clătești fața suficient
Este important să clătești în mod corespunzător fața deoarece produsul de curățare poate rămâne în pori, ducând, astfel, la iritarea sau uscarea pielii. Clătește foarte bine fața chiar și atunci când ești pe fugă dimineața sau când ești foarte obosită noaptea și insistă, în special, asupra maxilarului, liniei părului și nasului.

7. Folosești greșit prosopul
După ce te-ai spălat, rezistă tentației de a freca fața cu prosopul deoarece acest lucru poate duce la iritații, roșeață sau chiar riduri. Tamponează-ți fața cu un prosop curat și moale și ai grijă ca acel prosop să fie folosit numai pentru față pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

8. Nu folosești cremă hidratantă imediat după spălare
Cel mai bun moment pentru a aplica o cremă hidratantă este imediat după spălare, când pielea este încă umedă, pentru o mai bună absorbție a produsului. Dacă aștepți ca fața să fie complet uscată, ingredientele active din cremă vor intra mai greu în piele și pot face ca aceasta să se simtă grasă sau lipicioasă.

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pexels

0 comments: