6 motive pentru a vizita Elveția

Storylines 0 Comentarii


elvetia


Nu te-ai decis încă unde să îți petreci vacanța de iarnă? Avem noi o sugestie: Elveția! Deși poate fi trecută cu vederea din cauza dimensiunilor sale mici și a prețurilor cam piperate, Elveția este un loc minunat care chiar merită vizitat. De asemenea, fiind înconjurată de Germania, Italia, Franța, Austria și Liechtenstein, Elveția este un punct de plecare ideal pentru cei care doresc să descopere Europa de Vest.


Iată câteva motive pentru care următoarea ta destinație de vacanță ar trebui să fie Elveția.


muntele matterhorn
Sursă imagine: alex.ch - Matterhorn, licență CC BY-SA 2.0


1. Peisaje superbe
În ciuda dimensiunilor sale reduse, Elveția oferă o gamă largă de peisaje care încântă pe tot parcursul anului. Nu trebuie să călătorești mult pentru a vedea frumoase păduri, lacuri, castele, catedrale, ghețari, văi și munți acoperiți de zăpadă. Trei cincimi din țară este acoperită de Munții Alpi care oferă vizitatorilor peisaje memorabile – cel mai cunoscut și fotografiat este Muntele Matterhorn, un adevărat simbol al Elveției. De asemenea, în Elveția se găsește și Cascada Rinului, cea mai mare cascadă din Europa.

2. Mâncare delicioasă

Elveția are o bucătărie variată, influențată de națiunile înconjurătoare, în special Franța, Italia și Germania. Cu toate acestea, cele mai cunoscute alimente elvețiene sunt brânza Emmental și ciocolata elvețiană, făcute cu lapte care provine de la turmele de vaci ce pasc în văile alpine. Există numeroase restaurante sau magazine de unde poți procura delicioasa brânză elvețiană – cu sau fără găuri – și, de asemenea, există numeroase fabrici de ciocolată pe care le poți vizita și, desigur, numeroase mărci de ciocolată pe care le poți lua acasă, cum ar fi Nestle, Toblerone și Lindt.


 ciocolata elvetiana
Sursă imagine: jay8085 - Zurich Chocolate Shop, licență CC BY 2.0


3. Ceasul elvețian
Dacă te afli pentru prima dată în Elveția, întrebarea pe care să o pui nu este „ Unde pot găsi un ceas elvețian?”, ci mai degrabă „Pe care ar trebui să îl aleg?”. Ceasurile elvețiene sunt lucrate cu ingeniozitate, precizie și calitate, neavând concurență în întreaga lume. Acestea sunt vândute peste tot, dar, în special,  în Valea Ceasurilor din vestul Elveției, unde vei găsi diferite mărci. Fie că este vorba un suvenir sau de o investiție pe viață, un ceas elvețian înseamnă ceva pentru toată lumea.

4. Muzee și monumente istorice

Pentru o țară mică, Elveția are o mulțime de muzee pe care le poți explora atunci când vizitezi țara, cele mai populare fiind Muzeul de Transport al Elveției și Grădina de Gheață din Lucerna, Muzeul Național Elvețian din Zurich, Muzeul Internațional al Crucii Roșii din Geneva și Muzeul Ciocolatei Alprose din Lugano. Elveția are, de asemenea, o serie de monumente istorice remarcabile, cum ar fi Castelul Gruyere, Castelul Lenzburg și Biblioteca Mănăstirii din St. Gallen, precum și multe alte locuri care merită văzute.
5. O multitudine de activități în aer liber
Dacă ești un entuziast al aventurii, în Elveția vei găsi tot timpul ceva de făcut, indiferent de anotimp. Pe timpul iernii ai la dispoziție schi, schi extrem, schi în zăpadă adâncă, săniuș, snowboard, cățărare pe gheață, heli schi, drumeții montane, ciclism pe zăpadă, snowshoeing, patinaj și sănii trase de câini.  În lunile mai calde, ciclismul, alpinismul, drumețiile, navigația, schiul nautic, canotajul, înotul, raftingul, kaiacul canoe, bungee jumping-ul, zborul cu parapanta și parașutismul sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura aici.

6. Transportul public
Transportul poate fi un motiv serios pentru a decide dacă vizitezi sau eviți un anumit oraș sau o țară. Elveția atrage vizitatorii în satele sale montane fermecătoare și pe străzile pline de viață ale orașelor cu unul dintre cele mai bune sisteme de transport din lume. Călătorii se pot deplasa în întreaga țară pe calea ferată, pe căile navigabile sau rutiere cu Swiss Travel Pass, un bilet all-inclusive valabil pe toate sistemele de transport public din Elveția. Legitimația include, de asemenea, acces gratuit la mai mult de 400 de muzee și transport gratuit pentru copii sub vârsta de 16 ani.


Autor: Theodora Rădulescu


0 comments: