5 sfaturi pentru o piele frumoasă

Storylines 0 Comentarii

5 sfaturi pentru o piele frumoasa

Pielea este cea care intră în contact cu toți factorii nocivi ai mediului înconjurător, care duc la îmbătrânirea acesteia, la apariția ridurilor și a petelor pigmentare. De aceea, dacă își dorești ca pielea feței și a corpului să fie frumoasă și sănătoasă și să își păstreze luminozitatea și elasticitatea pentru vreme îndelungată, este bine să ții cont de câteva sfaturi.

1. Bea cât mai multă apă
Apa este un element esențial pentru menținerea unei hidratări optime a pielii și a întregului organism. Pentru a preveni deshidratarea și uscarea epidermei este bine să consumi cât mai multă apă. Specialiștii recomandă cel puțin 2 litri de apă pe zi. De asemenea, trebuie să reduci consumul produselor ce conțin cofeină: cafea, cappuccino, ceai, diverse sucuri. Aceasta nu ajută la hidratarea pielii, ci contribuie la uscarea acesteia.

2. Hidratează-ți pielea
Apa nu este suficientă pentru o hidratare bună a pielii. Ea trebuie să fie ajutată de aplicarea unor creme hidratante potrivite tipului tău de piele. Astfel, trebuie să folosești cu regularitate atât o cremă hidratantă de față, cât și o loțiune pentru corp. Numai așa te vei putea bucura de o piele frumoasă și fină.

3. Protejează-ți pielea de soare
Pe cât de benefic este soarele pentru organism, pe atât de nociv poate fi pentru piele.  De aceea, este bine ca loțiunile de corp și cremele de față să conțină factor de protecție cât mai ridicat. În plus, trebuie să eviți să mergi prin soare la orele de vârf ale zilei.

4. Mănâncă sănătos
Vitaminele sunt foarte importante pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă, în special vitamina A și E. Astfel, este de preferat să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete, care sunt o sursă importantă de vitamine. Pe lângă acestea, semințele și nucile sunt și ele bogate în vitamine numai bune pentru piele. 

5. Odihnește-te suficient
Pe lângă hidratare, protecție și o alimentație sănătoasă, somnul joacă un rol vital în ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii. Este bine să te odihnești suficient sau cel puțin opt ore. În timpul somnului toate celulele se regenerează, astfel că semnele de oboseală sau îmbătrânire vor fi ameliorate de câteva ore de somn profund.

Autor: Adina Naneș
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: