5 secrete pe care n-ar trebui să le ai într-o relație

Storylines 0 Comentarii

secrete relatie


Încrederea și comunicarea formează baza unei relații lungi și sănătoase și, în timp ce poate împarți totul cu partenerul tău, există câteva secrete pe care ai tendința să le păstrezi. Orice lucru care va afecta relația ta (acum sau mai târziu) trebuie să fie discutat. Oricât de greu ar fi, este întotdeauna mai bine să spui adevărul decât să fie aflat de la un prieten, dintr-o fotografie, un mesaj sau niște hârtii lăsate pe birou.

Iată câteva secrete pe care nu ar trebui să le ai față de partenerul tău.

1. Ai probleme financiare
Banii pot fi un subiect delicat, dar onestitatea poate ajuta la evitarea lipsei de comunicare și a neînțelegerii. Chiar și cu conturi bancare separete, păstrarea secretă a datoriilor nu va dura mult timp. Fiind onest despre finanțe îți permite să creezi un buget convenabil pentru viața voastră împreună. Nu lăsa partenerul tău să afle despre problemele financiare pe calea cea grea. Fii sincer cu privire la salariu, la potențialul de reducere a personalului la locul de muncă și unde se duc banii. Acest lucru este important mai ales dacă sunteți în pragul căsătoriei. În cazul în care vă decideți să cumpărați o locuință împreună, secretul financiar va fi în cele din urmă descoperit.

2. Ai antecedente penale
Dacă te-ai aflat vreodată de partea greșită a legii, ai putea fi tentat să ascunzi acest „mic” detaliu. Cu toate acestea, dacă ești într-o relație serioasă, ar trebui să fii sincer despre trecutul tău penal. În funcție de gravitatea faptei, partenerul tău ar putea dori să cunoască circumstanțele pentru a lua o decizie informată cu privire la relația voastră. Mai mult decât atât, în cazul în care se întâmplă ca partenerul tău să descopere aceste informații înainte ca tu să spui ceva, acest lucru va eroda încrederea pe care ați construit-o.

3. Ai probleme de sănătate
Boala este ceva care vă va afecta pe amândoi. Dacă ai o boală psihică sau fizică semnificativă, trebuie să menționezi acest lucru cât mai curând posibil (mai ales dacă ai o infecție cu transmitere sexuală). Acest tip de informații nu ar trebui să fie păstrate secret, indiferent de stadiul relației tale.

4. Suferi de o dependență
Este important să fii sincer despre problemele pe care le-ai avut cu dependența, atât din trecut, cât și din prezent. Aceasta include dependența de droguri, jocuri de noroc, obsesii sexuale și abuzul de alcool, printre altele. Dependența este nu numai devastatoare pentru cel care trece prin ea, ci și pentru cei dragi. În cazul în care dependența nu este tratată, ea te poate duce pe un drum de distrugere și îți poate afecta serios relația cu cei din jur. Dacă partenerul tău nu știe despre lupta ta sau refuzi să confrunți problema, probabilitatea de a depăși această dependență este foarte redusă. Cu toate acestea, cu sprijin adecvat și tratament, recuperarea este posibilă.

5. Relațiile tale anterioare
Nu ar trebui să ascunzi fostele tale relații, indiferent de cât de scurte au fost. Dezvăluie căsătoriile anterioare și toate relațiile serioase astfel încât partenerul tău să nu fie surprins de un telefon sau de o vizită surpriză a fostului. Totodată, va trebui să menționezi dacă ai vreun copil, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Copiii dintr-o uniune anterioară ar putea fi un motiv pentru întreruperea relației cu partenerul actual, deci este important să se stabilească acest lucru înainte ca lucrurile să evolueze.

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay


0 comments: