3 tipuri de dormitoare

Storylines 0 Comentarii

Sursă imagine: Pixabay

Dormitorul este spațiul în care ne relaxăm, ne odihnim și în care vrem să ne simțim cât mai confortabil. De aceea, acesta trebuie să fie decorat cât mai armonios pentru a ne crea o stare liniștitoare.

De cele mai multe ori pentru a decora un dormitor este nevoie de câteva elemente simple: perne de diferite mărimi, vaze, lămpi, tablouri, draperii, covoare și lenjerie de pat. În funcție de stilul ales pentru dormitor, acestea trebuie să fie în armonie deplină. 

Sursă imagine: Pixabay

Dormitorul minimalist
Pentru un dormitor minimalist trebuie alese obiecte decorative simple și tot spațiul să fie amenajat cât mai simplist posibil. De obicei, predomină una sau două culori într-un dormitor minimalist, iar de cele mai multe ori este vorba despre alb. 

Patul este ales cu un design modern, cu tăieturi clare, iar mobila trebuie aleasă în ton cu acesta. Lenjeria de pat, trebuie de asemenea să fie monocromatică sau cu motive geometrice. Pentru ca dormitorul să își păstreze aspectul minimalist nu trebuie exagerat cu obiectele decorative. Sunt suficiente doar câteva pentru efect, cum ar fi: un lampadar, o oglindă modernă, draperii în nuanțe de gri sau bej și un covor în ton cu acestea.

 Sursă imagine: Pixabay

Dormitorul modern glamouros
Dormitorul glamouros nu se deosebește foarte mult de dormitorul minimalist. Sunt păstrate nuanțele simple și culorile deschise, însă se optează pentru obiecte decorative străluciotare. Pentru a obține un astfel de dormitor trebuie ca elementele de decor să fie în tonuri metalice, aurii sau argintii, sau realizate cu cristale strălucitoare. Pentru pereți de multe ori se alege tapetul în locul vopselei.

Sursă imagine: Pixabay

Dormitorul cu aspect vintage sau clasic
Persoanele care își doresc un dormitor căduros și primitor vor opta cu siguranță pentru un dormitor cu aspect vintage sau romantic. Acesta este genul de dormitor în care predomină culoarea și imprimeul. Patul este de cele mai multe ori unul clasic, iar lenjeria acestuia are imprimeu floral. Întregul mobilier este de inspirație clasică sau vintage. De asemenea, covorul și draperiile, de cele mai multe ori, sunt tot cu imprimeu floral sau baroc. Culorile alese pentru un astfel de dormitor sunt: verde fistic, galben deschis, roz deschis, tonuri care se regăsesc de multe ori în imprimeul lenjeriei și al celorlalte obiecte decorative.

Autor: Adina Naneș

0 comments: