6 motive pentru a vizita Thailanda

Storylines 0 Comentarii


Sursă imagine: Greg Knapp - Gold, licenţă CC BY-SA 2.0

Una dintre destinațiile ideale pentru vacanțe și pentru încercat lucruri noi este, cu siguranță, exotica Thailanda. Renumită pentru cultura deosebită, istoria impresionantă și peisajele superbe, această țară se află în topul preferințelor a milioane de turiști din întreaga lume.

Ce o face, însă, atât de specială încât toată lumea își dorește să o viziteze?

1.      Vremea călduroasă
În Thailanda este mereu cald, având clima tropical umedă. Temperaturile sunt ridicate chiar și în sezonul rece din perioada noiembrie-februarie, ceea ce o face să fie destinația perfectă pentru tot parcursul anului.

2.      Insule cu plaje imense
Thailanda este renumită pentru insulele sale incredibile, cu plaje mari și peisaje unice. Phuket este cea mai mare și celebră dintre insule pentru că este locul în care te poți relaxa cel mai bine pe o plajă însorită. Pentru amatorii de scufundări, Insula Tao este locul în care trebuie să ajungă. Dacă îți dorești un loc liniștit în care să te odihnești, fără a fi deranjat, atunci insula Lanta este pentru tine. Iar dacă îți plac petrecerile, atunci insulele Pha Ngan și Phi Phi, cu faimoasele lor petreceri de ”lună plină”, sunt destinația ideală.

3.      Mâncarea delicioasă
Mâncarea tradițională thailandeză este extrem de gustoasă. Pentru gurmanzi aromele exotice, ingredientele aparte, condimentele inedite regăsite în preparatele din această țară vor fi un adevărat răsfăț culinar. În plus, este extrem de ieftină și foarte sănătoasă, așa că merită încercată.

Sursă imagine: Mark Fischer - Phra Nang Beach, licenţă CC BY-SA 2.0

4.      Templul Alb din Chiang Rai
Templul Wat Rong Khun sau Templul Alb din Chiang Rai, cum mai este cunoscut, este una dintre cele mai frumoase construcții din lume. O operă arhitecturală alcătuită din oglinzi și sculpturi inedite, învelită în întregime într-un alb imaculat, aceast templu, parcă desprins dintr-un basm, te va impresiona cu siguranță.

5.      Bangkok, capitala regatului Thai
Capitala plină de viață, cu numeroase elemente culturale aparte, reprezintă un important obiectiv turistic care atrage un număr impresionant de vizitatori. Templul Wat Arun și Marele Palat reprezintă principalele atracții din acest oraș impresionant. Acestea sunt urmate îndeaproape de piețele plutitoare, unde se găsesc bărci cu cele mai proaspete produse, și de bazarele imense unde poți cumpăra orice.

6.      Totul este ieftin
Hotelurile, mâncarea, hainele, totul se găsește la prețuri foarte accesibile în această țară. Iar în sezonul ploios găsești cele mai mici prețuri. 

 Dacă îți dorești o experiență inedită, trebuie neapărat să vizitezi minunata Thailanda. 

Autor: Adina Naneş


0 comments: