Mierea de albine şi proprietăţile ei miraculoase

Storylines 0 Comentarii


mierea de albine si proprietatile ei miraculoase

Unul dintre cele mai vechi şi mai dulci produse, mierea este şi foarte benefică pentru corpurile şi sănătatea noastră. În trecut era cunoscută drept mâncarea preferată a zeilor din Olimp.
Mierea este un aliment natural obţinut din munca albinelor şi poate fi folosită atât în scop terapeutic, cât şi pentru gătit. Este mult mai sănătos să foloseşti miere pentru a îndulci băuturile decât zahăr!


În plus, mierea de albine este primul îndulcitor pe care oamenii l-au folosit!

Există mai multe tipuri de miere, toate la fel de delicioase şi sănătoase: miere de salcâm, miere din lime, miere de floarea soarelui, miere polifloră, miere din mentă, miere din zmeură şi multe altele.

Cum să utilizezi mierea de albine 
Pentru ce poţi folosi mierea, în afară de îndulcirea diverselor preparate: pentru tratarea obezităţii, pentru cariile dentare, deoarece distruge bacteriile, pentru osteoporoză deoarece conţine hormoni estrogeni, iar atunci când suferim de această boală cantităţile de estrogen din corp sunt foarte reduse, pentru un plus de calciu şi magneziu, pentru copiii noştri aflaţi în creştere dacă ne dormim ca ei să fie puternici şi înalţi, pentru laringită şi bronşită.

Mierea este un aliat foarte bun în lupta împotriva răcelilor din sezonul rece. Poţi face un ceai în care să adaugi o linguriţă de miere şi nişte suc de lămâie, să îl bei cât încă este fierbinte şi vei vedea cum gâtul şi tusea ta vor începe să treacă încă din prima zi.

În plus, mierea este un bun antioxidant şi energizant, este un excelent produs antibacterian ce poate fi folosit pentru dezinfectarea rănilor, este un bun antiinflamator, astfel că este foarte bun pentru tratarea acneei, poate fi folosită ca laxativ sau pentru întărirea inimii pentru că toţi ne dorim să avem o inimă tânără toată viaţa.

Când să nu foloseşti mierea de albine
Atunci când foloseşti miere de albine trebuie să reţii că, sub nicio formă, nu trebuie să i-o dai unui copil mai mic de un an şi să nu o utilizezi dacă suferi de diabet sau eşti alergic la polen. Pe lângă aceste mici impedimente, poţi vedea că mierea este unul dintre cele mai sănătoase produse ce are în plus şi proprietăţi miraculoase.

O linguriţă de miere zilnic pentru o viaţă mai sănătoasă!  

Autor: Adina Naneş
Sursă Imagine: 123rf 

0 comments: