Mere coapte în aluat

Storylines 0 Comentarii


mere coapte in aluat


Merele coapte în aluat sunt un desert aromat şi foarte uşor de realizat ce nu necesită prea multă îndemânare şi care este perfect în orice sezon. Pe timp de iarnă se poate servi cald, iar vara cu înghetată de vanilie alături. Delicios, nu-i aşa?


Ingrediente:

300 g făină
150 g margarină
100 g zahăr
praf de sare
1 ou
2 pliculeţe de zahăr vanilat
1/2 linguriţă de scorţişoară
4-6 mere
gem de caise sau prune
miez de nucă


Mod de preparare:

Mai întâi se realizează aluatul din cele 300 g de făină la care se adaugă cele 150 g de margarină, 100 g de zahăr, oul şi puţină sare. Se frământă bine aluatul, apoi se bagă la rece cât timp sunt pregătite merele.

Cele 4-6 mere se curăţă de coajă, li se scoate cotorul şi se scobeşte puţin mai mult pentru a avea loc suficient pentru umplutura alcătuită din gemul de caise sau prune şi miezul de nucă. 

Într-un bol mic se adaugă gemul, jumătatea de linguriţă de scorţişoară şi miezul de nucă şi se amestecă bine.

Se ia apoi aluatul de la rece şi se întinde în foaie subţire ce va fi tăiată în 4-6 pătrate, în funcţie de câte mere folosiţi. 

Fiecare măr se aşează pe centrul unui pătrat din aluat, se umple mărul cu amestecul de gem, scorţişoară şi miez de nucă, apoi colţurile pătratului se unesc deasupra cât să cuprindă întregul măr. Se aşează apoi pe o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. 

Se coc în cuptor la foc potrivit până ce capătă o culoare aurie.

Poftă bună! 

Autor: Adina Naneş
Sursă imagine: Ireţete.ro


0 comments: