Măști naturale pentru un păr sănătos

Storylines 0 Comentarii


Fie că ești brunetă, blondă sau roșcată, cu părul ondulat sau drept, sunt sigură că știi că cel mai frumos păr e părul sănătos. Pe parcursul zilei părul nostru este expus multor factori externi ce îi dăunează, de aceea noi trebuie să îl îngrijim și să îi oferim toată atenția dacă ne dorim să arate și să se simtă minunat.
De aceea m-am gândit ca astăzi să-ți prezint câteva măști naturale, foarte ușor de creat în confortul casei tale și cu ingrediente la îndemână.


Masca cu ou
Ouăle sunt bogate în grăsimi și proteine. Dacă ai un păr uscat folosește doar gălbenușurile, pentru un păr cu tendințe de îngrășare este recomandat albușul, iar pentru un păr normal tot oul. Aplică jumătate de ceașcă cu conținutul care ți se potrivește pe părul curat, umed. Dacă nu este suficient încât să se întindă pe tot părul, mai poți adăuga. Lasă-l să acționeze pentru 20 minute, apoi clătește cu apă rece și șamponează.

Măștile cu oul întreg și cele cu gălbenușuri pot fi aplicate o dată pe lună, cele cu albuș o dată la două săptămâni.


Masca cu ulei de măsline și suc de lămâie
Este excelentă dacă ai un scalp care te mănâncă. Mâncărimile pot fi provocate de stres, o dietă săracă în nutrienți, climă, produse de hairstyle, însă combinația aceasta între uleiul de măsline și sucul de lămâie îți va fi de mare ajutor. Aciditatea sucului de lămâie diminuează exfolierile scalpului, iar uleiul de măsline hidratează pielea capului.

Cum se prepară: Amesteci două lingurițe de suc de lămâie cu două lingurițe de ulei de măsline și două de apă, apoi masezi pe părul umed. După 20 de minute clătește și șamponează părul. Tratamentul poate fi aplicat o dată la două săptămâni.


Masca cu bere
Iată că berea are și alte întrebuințări în afara celei bine cunoscute. Ea poate adăuga părului moale și fin mai mult volum și elasticitate, deoarece conține drojdie, esențială în acest procedeu.
Modul de prepare a măștii este foarte simplu: lași berea într-un pahar câteva ore până când nu mai este carbogazoasă, până dispar bulele, apoi adaugi o linguriță de ulei de floarea soarelui și un ou crud. Aplici amestecul pe părul curat și umed, îl lași pentru 15 minute, apoi clătești cu apă rece.
Poți realiza masca o dată la două săptămâni.


Autor: Simona Floroaia
Sursă imagine: healthcuretips

0 comments: