7 produse de machiaj absolut esenţiale pentru orice femeie

Storylines 0 Comentarii


7 produse de machiaj esentiale pentru orice femeie


Pentru a arăta bine nu ai nevoie de prea multe produse sau extreme de mult timp, însă trebuie să deţii câteva produse de îngrijire absolut esenţiale şi să urmezi câţiva paşi simpli în rutina zilinică de îngrijire.

Orice femeie trebuie să aibă 7 produse de îngrijire, pe care să le folosească în fiecare zi.

Crema hidratantă
Fie că ai tenul gras, mixt, normal sau uscat, trebuie să foloseşti o cremă adecvată pentru tipul tău de ten. Pielea feţei trebuie să fie în permanenţă hidratată pentru a preveni apariţia ridurilor sau deshidratării. Pe lângă crema hidratantă, pentru a-ţi menţine tenul cât mai tânăr este bine să bei şi multă apă.

Loţiunea tonică
Un alt produs necesar rutinei zilnice de îngrijire este loţiunea tonică. Aceasta trebuie folosită atât seara, cât şi dimineaţa pentru a curăţa tenul de impurităţile rămase în urma demacherii şi pentru a închide porii. Atunci când alegi o loţiune tonică trebuie să ai grijă să nu conţină alcool sau substanţe iritante.

Demachiantul
Unul dintre cele mai importante produse de îngrijire este demachiantul. Fie că te machezi sau nu, acesta nu trebuie să-ţi lipsească şi este bine să îl foloseşti zilnic. Demachiantul hidratează, elimină machiajul şi impurităţile şi îţi lasă tenul curat. Pe piaţă există demachiante adecvate fiecărui tip de ten, dar şi demachiante speciale destinate curăţării ochilor. Nu trebuie decât să îl alegi pe cel ce ţi se potriveşte cel mai bine.

Fondul de ten
Un ten impecabil, de porţelan, necesită o doză de fond de ten, mai ales, acum când tenul perfect este foarte la modă. Fondul de ten uniformizează aspectul feţei şi ascunde imperfecţiunile. Atunci când alegi nuanţa acestuia trebuie să ai mare grijă pentru a nu alege o culoare mai deschisă sau mai închisă. Pentru asta cel mai bine este să testezi fondul de ten pe gât sau pe maxilar şi la lumină naturală, nu artificială. De asemenea, şi fondul de ten este destinat fiecărui tip de ten în parte: pentru ten mixt, normal, gras sau uscat, aşa că este bine să îl alegi pe cel ce ţi se potriveşte ţie cel mai bine.  Şi cel mai important, un fond de ten de calitate se va vedea întotdeauna ca o a doua piele, nu va face faţa să pară încărcată.

Fardul de pleoape
Chiar dacă nu obişnuieşti să porţi un machiaj strident este bine să ai măcar un fard de pleoape într-o nuanţă naturală pentru a accentua puţin culoarea ochilor şi pentru a nu a avea o faţă palidă în urma aplicării fondului de ten.

Mascara
Un produs iubit de toate femeile şi absolut indispensabil este rimelul sau mascara. Acesta face ochii să pară mai mari, alungeşte genele şi conturează uşor, astfel încât întreaga faţă va părea mai luminoasă şi mai plină de viaţă. În funcţie de ceea ce îţi doreşti există mascara pentru volum, mascara pentru alungire, mascara colorat şi mascara waterproof sau rezistent la apă.

Rujul sau lipgloss-ul
Si pentru că orice machiaj, fie el şi natural, are nevoie de o pată de culoare pentru a fi complet, de nelipsit este rujul sau lipgloss-ul.

Acum că ştii care sunt produsele de îngrijire absolut esenţiale, nu trebuie decât să verifici care îţi lipsesc şi să le adaugi şi pe ele în rutina zilnică de îngrijire.  


Autor: Adina Naneş
Sursă imagine: Tom Merton imagine licenţă CC BY 2.0

0 comments: