7 motive pentru a vizita Noua Zeelandă

Storylines 0 Comentarii

Queenstown Noua Zeelanda
   Sursă imagine: Andrea Schaffer - Queenstown, licență CC BY 2.0


Noua Zeelandă este, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ. Nu a fost aleasă din întâmplare ca locație pentru filmările la trilogiile „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”. Este o țară-insulă situată la aproximativ 1.500 de kilometri de sud-estul Australiei dar, în ciuda faptului că este destul de departe, călătoria, cu siguranță, merită. În lista de mai jos vă prezentăm principalele motive pentru care această țară trebuie să se afle în topul vostru de destinații de vis.

1. Climatul
Noua Zeelandă este cunoscută drept o destinație perfectă pe tot parcursul anului. Verile sunt lungi și calde, ideale pentru un sezon de plajă perfect, în timp ce iarna este suficient de rece pentru a oferi zăpadă în partea de sud a țării pentru schi și snowboard. De asemenea, primăvara și toamna sunt incredibil de frumoase, uneori însoțite de precipitații care accentuează peisajul verde al țării.

2. Peisaje epice
Cu o impresionantă diversitate de ecosisteme, Noua Zeelandă are unele dintre cele mai bune peisaje din lume. Un lucru distractiv despre Noua Zeelandă este faptul că puteți merge cu mașina 15 minute în orice direcție și zona din jurul dumneavostră va arăta complet diferit față de punctul de plecare. Formată din două insule principale și o serie de insule mai mici, Noua Zeelandă are o gamă uimitoare de peisaje uluitoare, de la păduri subtropicale, plaje și insule în largul mării în nord, până la ghețari, lacuri, munți acoperiți cu zăpadă și câmpii mari, plate în partea de sud . Există, de asemenea, fiorduri, vulcani, izvoare termale și frumoase pășuni verzi - nu se poate găsi o mai mare diversitate oriunde pe Pământ.

3. Oameni incredibil de prietenoși
Neozeelandezii, cunoscuți pe plan local sub denumirea de Kiwi, sunt foarte prietenoși și primitori. Aceștia par cu adevărat să aibă grijă de bunăstarea celor din jurul lor. Dacă stați pe un colț de stradă din Auckland, cu o hartă în mână, veți fi „asaltați” de localnici care întreabă dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă opriți la o benzinărie aflată la distanță, în partea rurală, proprietarul va fi mai mult decât fericit să vă arate calea cea bună către destinație. Neozeelandezii vorbesc engleză, ceea ce face comunicarea cu ei ușoară. Accentul neozeelandez este unul interesant - unii oameni îl descriu ca un amestec între cel australian și cel sud african, dar țineți cont de faptul că anumite vocale sunt pronunțate un pic diferit, deci nu vă alarmați dacă credeți că ați auzit "sex" atunci când un localnic pronunță cuvântul "six".

4. Există ceva pentru toată lumea
Indiferent de interese, veți găsi o mulțime de lucruri de făcut. Fie că vreți aventuri extreme, delicii culinare sau vreți să călcați pe urmele hobbiților, veți descoperi o nouă activitate în fiecare zi a anului. Noua Zeelandă este cunoscută în lume pentru varietatea de activități disponibile în aer liber. Unde altundeva puteți merge la schi, scufundări, surfing, navigație, snowboarding, parașutism, bungee jumping, călărie, ciclism, speologie, înot (și multe altele) totul pe o rază de aproximativ 150 de km? Atât insula din nord, cât și cea din sud oferă o mulțime de aventuri, așa că oriunde v-ați duce veți găsi cu siguranță lucruri interesante de făcut.

Noua Zeelanda
   Sursă imagine: Ron de Ruijter - Untitled, licență CC BY-SA 2.0

5. Vinul
Vinul neozeelandez este renumit în lume pentru calitatea sa - destul de impresionant având în vedere că Noua Zeelandă produce mai puțin de 1% din totalul mondial de vin. Există o serie de locuri unde vă puteți petrece ziua vizitând fabricile de vin și degustând din ofertele lor, în special în Hawkes Bay și Marlborough, cele două regiuni de frunte în materie de vin. Există, de asemenea, multe restaurante de top, mai ales în Auckland, Wellington și Christchurch, unde cele mai bune vinuri din Noua Zeelandă sunt prezentate alături de bucătăria de clasă mondială.

6. Ușurința de a călători
Cu o rețea extinsă de drumuri, nu e nimic mai ușor decât să vă urcați într-o mașină sau rulotă (cunoscută pe plan local drept campervan) și să porniți într-o aventură. În plus, dacă aveți nevoie de îndrumare sau sfaturi cu privire la atracțiile locale, fiecare oraș are un Centru de Informare special pentru a ajuta turiștii. Există, de asemenea, o excelentă rețea de autobuze interurbane care acoperă întreaga țară, distanțele dintre orașe și atracții nefiind prea mari.

7. Siguranța
Noua Zeelandă este o țară sigură pentru a vizita. Este foarte puțin probabil să asistați la orice crimă în Noua Zeelandă și, chiar și pentru călătorii singuri, siguranța nu este o problemă. Mai mult decât atât, puteți să vă aventurați și în sălbăticie deoarece nu există creaturi sau plante periculoase. De fapt, Noua Zeelandă este una dintre cele doar două țări fără șerpi (cealaltă fiind Irlanda). Așa că îndreptați-vă către pustietate, cu siguranță va fi o experiență unică în viață.

Autor: Theodora Rădulescu

0 comments: