10 greșeli în designul de interior

Storylines 0 Comentarii

living room


Frecvent ne decorăm casa fără a ține seama de anumite reguli de design. Cărțile, revistele, articolele online, emisiunile TV pe care majoritatea dintre noi le consultă când vrem să decorăm un interior ne arată, de cele mai multe ori, doar ce trebuie să facem. În continuare, noi vă arătăm ce NU ar trebui să faceți:

Nu lăsa pe cineva să facă alegeri pentru tine
Casa ta este spațiul tău personal. Nu lăsa pe altcineva să-ți spună ce ar trebui să faci. În cazul în care ai nevoie de ajutor, cere sugestii sau sfaturi dar, când este timpul pentru decizii, tu trebuie să le iei. Este casa ta și ar trebui să te simți confortabil cu alegerile tale.

Nu alege vopseaua de pe mostre
O mostră de vopsea ar putea arăta foarte bine în lumina fluorescentă a magazinului, dar un perete întreg cu acea culoare ar putea arăta prea intens. Când ai decis ce culoare dorești, cumpără cantitatea cea mai mică de vopsea pentru a testa cum arată culoarea în camera luminată natural. Dacă nu dorești să murdărești pereții, vopsește o bucată de carton și lipește-o cu bandă adezivă pe pereții din camera în care intenționezi să folosești culoarea.

Nu fă din culoarea ta preferată culoarea dominantă
Dacă îți place roșu, nu trebuie să-l alegi pentru pereți. În schimb, alege o nuanță mai pală a aceleiași culori pentru a scoate în evidență elementele care au culoare ta preferată din cameră.

Nu ignora psihologia culorilor
Să nu crezi că poți crea o zonă de relaxare într-o cameră cu pereți roșii. Albastrul și verdele sunt culori mai calme și relaxante. Alege roșu și portocaliu pentru camerele de joacă sau pentru camerele de zi. Selectează schema de culori potrivită pentru a crea atmosfera dorită în cameră.

Nu pune tot mobilierul de-a lungul pereților
Ai putea crede că o cameră va arăta mai mare dacă mijlocul ei este liber, fără mobilă. De fapt, opusul este adevărat. Pentru a crea un aspect mai aerisit al camerei, poți pune canapeaua departe de perete, iar în spatele acesteia o masă, alte elemente decorative sau o lampă pentru citit, având grijă să lași și spațiu pentru deplasare. Totodată, evită să aglomerezi colțurile camerei cu mobilă.

Nu construi bariere
Nu pune un scaun în fața unei uși sau o masă într-o zonă de trafic. Lasă loc pentru acces ușor și pentru deplasare în interiorul camerei.

Nu investi în tendințe
Nu îți cheltui banii pe piese care sunt la modă. Tendințele vin și pleacă. Mai bine investește în piese rezistente în timp. În cazul în care ești atras de sclipirea cristalelor sau de moliciunea blănurilor nu-ți cumpăra mobilă care conține aceste elemente, ia-ți mai bine accesorii decorative, cum ar fi un abajur cu cristale sau o pătură din blană artificială, lucruri mai puțin costisitoare, dar care au același efect.

Nu păstra din obligație lucruri primite cadou/moștenite
Nu te simți obligat să păstrezi o piesa primită sau moștenită. În cazul în care nu îți place sau nu se potrivește spațiului tău, fie o adaptezi nevoilor tale, fie renunți la ea. La urma urmei, e casa ta, ei vor înțelege!

Nu uita detaliile
Nu trebuie doar să vopsești pereții și să mobilezi camera. Învață să îți creezi propriul stil decorativ. Găsește lămpi interesante, aranjează-ți frumos cărțile, adăugă perne decorative, lumânări parfumate și/sau flori.

Nu expune prea multe mărunțișuri
Chiar dacă faci colecție de diverse obiecte cum ar fi: scrumiere, bibelouri, mici sculpturi ș.a., nu e cazul să le etalezi pe toate. Selectează doar cele mai reprezentative obiecte, iar pe restul ori le arunci, ori le pui la păstrare și le expui prin rotație. Te vei bucura când vei șterge praful!

Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Jinkazamah - Living room at morning, licență CC BY 2.0

0 comments: